PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CLUJ: Defrişări abuzive în Apuseni, comuna Mărişel


Defrisari in Apuseni Defrisari in ClujMarisel Defrisari in Apuseni ClujINSIDER: „Defrişări masive în Apuseni la ieşirea din localitatea Mărişel, judetul Cluj, pe drumul judeţean 107P” SURSA

3 responses

 1. Pingback: ALBA: Parcă ar fi Lord of the Rings, The Two Towers, tăiem copacii seculari și facem industrie ca apoi să spele apa tot.. | infoINSiDER.ro

 2. ADIO, PĂDURI! „Lovitura de teatru in dezbaterea Codului Silvic. Desi astazi era programat votul final pe Codul Sivic, adoptarea acestuia se pare ca va fi amanata pe perioada nedeterminata. Ieri, primul ministru a declarat ca isi doreste o „dezbatere foarte larga” pe Codul Silvic. Nu este deloc clar cu cine sa mai aiba loc dezbateri.

  Codul silvic se dezbate intens de cel putin 2 ani, organizatiile profesionale si de mediu din sector au declarat public faptul sa s-a ajuns la o forma „acceptabila” a codului silvic si isi doresc sa iesa din „zona de incertitudine” legata de prevederile Codului Silvic care au bulversat sectorul in ultimii 2 ani.

  Deci cine sa mai dezbata? D-na Ministru Doina Pana in nici un caz nu si-a dorit prelungirea dezbaterilor. Nu mai departe decat acum 2 zile, a iesit pe postul national de televiziune, la „Interviurile Telejurnalului” si a anuntat finalizarea dezbaterilor pe Codul Silvic si faptul ca si-l doreste adoptat. Procedurile parlamentare au fost si ele parcurse, Codul Silvic trebuia sa intre la votul final.

  Ce s-a intamplat de duminica pana luni? Cine a negociat altceva? Nu o sa stim niciodata. S-a negociat la nivel de prim ministru. Noua ni s-a spus doar „Mai dezbateti”. Singurul lucru pe care il stim este ca puternica organizatie de lobby a investitorilor straini, Camera de Comert Romano-Americana, a atacat proiectul Codului Silvic intr-o campanie intensa de manipulare de presa, pe teme false.

  Daca dl Victor Ponta ar fi spus ca nu sunt siguri ca pot intruni majoritatea necesara adoptarii unei legi organice, ca nu vor sa ofere opozitiei o tema de campanie electorala sau ar fi sesizat probleme reale ale noului Cod Silvic, as fi putut sa inteleg ceva. Dar acest „Mai dezbateti” este o bataie de joc la adresa tuturor: a organizatiilor profesionale implicate care au sustinut adoptarea Codului Silvic, la adresa Parlamentului care a parcurs procedurile legislative, la adresa propriului ministru Doina Pana care duminica anunta votul final pe Codul Silvic…

  Cu cine a „dezbatut” Primul Ministru Victor Ponta Codul Silvic? Cu cine se „negociaza” prevederile acestuia? Ale cui interese sunt mai importante decat interesele intregului sector care si-a dorit iesirea din aceasta stare de incertitudine? Dl. Victor Ponta si AmCham cunosc raspunsul. Cred ca si noi.

  Catalin Tobescu
  Editorialist – Fordaq”

  Apreciază

  30 septembrie 2014 la 14:13

 3. „Începând din 8 octombrie, sistemul de control „Radarul pădurilor” va fi dublat de posibilitatea sesizării, la 112, a oricărui transport de masă lemnoasă suspectat a fi ilegal
  Pană: Mizăm pe factorul psihologic care va interveni asupra transportatorului. Acesta se va teme că poate fi reclamat oricând, de oricine”

  http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2014-09-29/Ofensiva+totala+contra+taierilor+ilegale+de+paduri

  Apreciază

  29 septembrie 2014 la 10:55

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s