PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

FĂRĂ NUMĂR: Situaţia premierilor la Transelectrica SA – Smart SA. Pentru Zainea – 250.000 lei în 6 luni!


SITUATIA PREMIERILOR la Transelectrica SA – Smart SAINSIDER: „Fiecare dintre noi ştie probabil cât câştigă lunar un profesor, un medic, un militar, un jurnalist sau un muncitor. Cu toţii ştim cât de greu se fac banii şi cum îi chivernisim lună de lună. Unii dintre noi nu-şi fac însă astfel de probleme.

tab 6Fără a excela în pregătirea lor profesională, dar beneficiari ai unor pile, cunoştinţe şi relaţii, câştigă bani mulţi cu muncă puţină. Şi atunci când muncesc, „muncesc” pentru a îmbogăţi nişte indivizi, politruci sau nu, dar numiţi de partide în posturi importante. A fi politruc îţi conferă mari avantaje: nu este nevoie „ab initio” să performezi într-o profesie sau să ştii prea multe pentru a ocupa funcţii bănoase. Aceştia nu lucrează însă singuri, ei îşi aduc trepăduşi, obedienţi, linguşitori, din cei ce le suflă la ureche, înclină din cap şi spun „Da, şefu!” , pe care îi plătesc regeşte şi care îi ajută să facă averi… pe spezele statului şi ale noastre. Transelectrica S.A. – Smart S.A. nu face excepţie. În timp ce muncitorii nu aveau săpun pentru a se spăla pe mâini după intervenţii, aceste beizadele huzuresc precum în sanul lui Avram.” CONTINUARE

ARHIVĂ: TRANSELECTRICA: Cheltuieli salariale fără bază legală şi dezechilibre în Sistemul Energetic Naţional!

27 responses

 1. un cititor

  Tabelele au fost fugitiv pe ecranele TV dar nu s-a intamplat nimic.
  De aceea noi vom avea grija sa restituiti banii furati…si vom aduce in actualitate situatia pana veti raspunde.

  Apreciază

  3 septembrie 2014 la 19:52

 2. stalpi si statii furate de voi

  Aici unii arata cacatu in care a ajuns smartul iar altii baga limba in ureche la conducere. Toate astea in timp ce liniorul de la lst castiga 2000 lei iar ceilalti liniori ce lupta cu stalpii de 30 m castiga 1500 lei, cei de la reparatii echipamente primare statii la fel, jale, foame. Oameni ce au tinut ire-urile astea o data ca inst erau vai de ele, mor de foame. Iar lumea isi da prime. Meritati sa va duceti la puscarie. Simon-ul ala de la buc cand il reparati? Aveati si voi un utilaj ca lumea si va bateti joc de el, politrucilor

  Apreciază

  3 septembrie 2014 la 18:04

  • Dorina

   Poti sa ne spui unde au dus stalpii si statiile? Si eventual cine? Dumneata ai lucrat in vreo statie care a disparut? Ce meserie ai linior cumva
   Bine ai spus ca au fost bune Nu crezi ca asa cum ati intretinut echipamentele au ajuns asa cum sint?

   Apreciază

   3 septembrie 2014 la 18:24

  • un cititor

   Felicitari „stalpi si statii furate de voi”

   mai spuneti pentru ca latraii apara hotiile …

   Apreciază

   3 septembrie 2014 la 19:47

  • un cititor

   Nu veti schimba nimic daca nu veti spune tot ce stiti…
   Amaratii de muncitori isi sacrifica viata si sanatea si parazitii se imbogatesc.

   Apreciază

   3 septembrie 2014 la 19:48

  • un cititor

   Spuneti si colegilor dvs. sa-si spuna parerea…

   Apreciază

   3 septembrie 2014 la 19:54

  • un cititor

   Liniorul castiga 2000 pe luna, Zainea a luat 40.000 prima intr-o luna, din munca voastra. Si-a luat apartament la piata alba iulia.
   In cat timp cumparati dvs. un apartament copilului dvs.??? in 100 de ani???

   Dati cat mai multe amanunte…

   Apreciază

   3 septembrie 2014 la 19:57

 3. Scanteie

  Alo domnilor tot cu 2012 va pierdeti timpul?

  Stiti cat a incasat ilegal domnul Malenda Ionel in numai 9 luni de contract? va spun eu 162.000 lei.

  Stiti cat a incasat domnul Paun Gheorghe ca si salalriu in 10 luni de munca in anul 2013? va spun tot eu 120.000 lei fara valoarea primelor.

  Stiti cat a primit domnul Lungu Doru Codrin ca si salariu in 10 luni de munca la Smart? pai numai 130.000 lei fara valoarea primelor.

  Dar domnul Banu Marius stiti cat a incasat in cele 8 luni de ilegalitate? va spun tot eu 136.000 lei.

  Si mai stiati ca nici un salariat al Smart SA nu avea salariu BRUT mai mare de 4.500 lei lunar.

  Stiti cit a realizat domnul Malenda si domnul Banu din total plan de invedtitii pe anul 2013? va spun eu 7%, in timp ce in anul 2012 planul de investitii a fost realizat in proportie de peste 95%.

  Si va mai spun ceva toate primele prezentate cu atatea surle si trambite mai sus au fost acordate LEGAL din rezervele la fondul de salarii.

  Bre autor necunoscut MELU LICIU altceva mai ai? ca ne plictisesti cu zvonistica asta de doi bani.

  Paratrasnet

  Apreciază

  3 septembrie 2014 la 17:24

  • Maistrul

   Manglitorule Catalin Constantinescu fii civilizat ca la noi in provence ati ciordit ca nismititii si acuma va dati la aia care vau prins?

   Apreciază

   22 septembrie 2014 la 23:26

   • Dorina

    Maistrului
    Ai prins glas de cind ai auzit ca soldatelul Sveic s-ar putea intoarce la Smart?Fericitule ati facut scoala militara impreuna si crezi ca te-ar putea ajuta cu ceva Sinteti amindoi doua gunoaie Hai spune tot ce stii acum pina sa fii fericit pe deplin. Ce au furat tu aparator al avutului obstesc i-a spune-ne si noua unde erai mata cind furau ei ?Ai furat cu ei sau dupa ce plecau ei?
    Dorina

    Apreciază

    23 septembrie 2014 la 04:10

    • Manuela

     Din examinarea rapoartelor orice persoana de buna credinta, care lucreaza in domeniu, intelege ca acestea au fost intocmite in mod corect, obiectiv, sunt argumentate, sunt sustinute de probe (anexe). De altfel, nici nu puteau sa „ascunda”neregulile care au fost constatate anterior de Curtea de Conturi, CFG, auditul Transelectrica, auditul Smart SA.
     Sunt nereguli absolut evidente, pe care nu veti avea cum sa le contestati, sa le negati.
     Cei 3 membri ai comisiei au dovedit corectitudine, competenta, obiectivitate. Este de inteles ca dvs. cei implicati sa fiti stresati dar este de neinteles sa jigniti persoane capabile, corecte, competente. Chiar daca negati, se observa usor faptul ca deja aveti rafuieli personale si doriti sa-i induceti in eroare pe cititorii. Daca sunteti nevinovati, de ce nu ati inaintat obiectiuni la rapoarte? De ce nu veniti cu argumente solide, prin care sa demontati cele sustinute in raport?. De ce nu va adresati parchetului, instantei?
     Ganditi-va ca noi, cei care am fost inlaturati in anii anteriori de Monac, cunoastem faptul ca aceasta este realitatea.
     Si noi am observat cursul evenimentelor si am vorbit putin pana acuma.
     Poate ne spune dl. Cosmin Monac si d-na Valentina Ionescu ceva despre contractul de 5.600.000 lei incheiat in decembrie 2011 de Bacau, cel sters din registru, despre autourismele interzise la achizitie, despre anvelope, despre autofurgonete, despre sistemul de teleconferinte etc.
     Cu siguranta ati beneficiat in urma acestora daca aparati cu atata inversunare un director general Cosmin Monac si alte persoane care au pus Smart SA pe butuci. De altfel, chiar modul in care va aparati denota faptul ca sunteti persoane slab pregatite, cu un nivel scazut de cultura dar mai ales VINOVATE.

     Apreciază

     24 septembrie 2014 la 21:28

 4. Copilul care primeste alocatie 40 de lei pe luna

  Ar merge dat si in presa , la televiziuni neregulile astea ….poate ajunge la organele abilitate sa cerceteze daca sunt nereguli sau nu …Copilul meu moare de foame, statul ii da 40 de lei , la voi statul va da 60.000 de lei pe o luna si copii nostri mor de foame….

  Apreciază

  3 septembrie 2014 la 14:15

  • Dorina

   Nu va mai incrincenati pe niste tabele nesemnate si intocmite de cine stie cine care doar vrea sa va agite si nicidecum sa arate adevarul

   Apreciază

   3 septembrie 2014 la 16:54

 5. Revolutionaru

  Domnule astea sunt prime nesimtite, pensionarii mor de foame, alocatia copilului este de 40 de lei si voi va da-ti asa prime ?Sa va fie rusine , sa se sesize DNA , sa va ia la bani marunti pe toti de acolo care ati luat asa prime.Cine a scris acest articol sa dea domnule la DNA dovezile , ca nu se mai poate , se face jaf in tara asta .

  Apreciază

  3 septembrie 2014 la 12:32

  • Dorina

   Stimate Revolutionar
   Sa fiti convins ca DNA a cercetat aceste aspecte si daca veti citi Raportul Curtii de Conturi spune doar de salariile incasate nu de premieri
   Sint niste tabele pe care daca cunosteti numele si functiile le puteti face si dumneavoastra

   Apreciază

   3 septembrie 2014 la 16:51

   • un cititor

    Tot ce e mai rau in caracterul unui om se regaseste la dumneata.

    Apreciază

    3 septembrie 2014 la 20:02

    • Dorina

     Un Cititor
     Cum de ti-ai dat seama ai citit in stele sau in ghioc?

     Apreciază

     4 septembrie 2014 la 04:50

 6. Vlad Tepes

  Cercetam si speram sa va oferim cat mai curand informatii cu privire la:

  – cum distrugeau Banu si Manolache documentele intocmite de colegi si le aruncau la cos. – unde au disparut rapoartele comisiei de verificare a achizitiilor intocmite in anul 2013;
  – cum au disparut dosarele unor achizitii sau doumente din aceste dosare;
  – vom raspunde la intrebarea lui Banu: cine esti domnule dumneata?

  Vlad Tepes

  Apreciază

  3 septembrie 2014 la 12:02

 7. Mihai Ceres

  Buna dimineata,

  Sper ca tabelele se pot citi. In caz contrar, daca imi dati un fax, incercam pe fax. Din continutul postarilor credem 95% ca ZAINEA este Dorina….are ce apara nu?.

  Vreau sa precizez faptul ca: Documentele si informatiile publicate nu se incadreaza in cele enumerate la art. 12 din Legea 544/2001 si nu se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor. Documentele solicitate nu sunt clasificate si nu sunt “confidentiale”. Din examinarea prevederilor art. 13 din legea 544/2001 se poate constata faptul ca exista numai 2 categorii de documente sau informatii: informatii clasificate si informatii de interes public. In acceptiunea Legii nu exista documente confidentiale. Dictionarul Explicativ al Limbii Romane defineste informatiile confidentiale ca fiind informatiile secrete. Smart SA nu este insa autorizata sa gestioneze informatii clasificate secrete de serviciu sau secrete de stat, astfel cum acestea sunt definite de Legea 182/2002. Legea 182/2002 consolideaza prevederile art. 13 din legea 544/2001: “Dreptul de a avea acces la informaţiile de interes public este garantat prin lege.

  De asemenea Legea 182/2002 prevede la art. 3 si la art. 33 urmatoarele: “Art. 3: Nici o prevedere a prezentei legi nu va putea fi interpretată în sensul limitării accesului la informaţiile de interes public sau al ignorării Constituţiei, a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, a pactelor şi a celorlalte tratate la care România este parte, referitoare la dreptul de a primi şi răspândi informaţii”. “Art.33: Este interzisă clasificarea ca secrete de serviciu a informaţiilor care, prin natura sau conţinutul lor, sunt destinate să asigure informarea cetăţenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludării legii sau obstrucţionarea justiţiei”.

  In plus, Legea 571/2004 da posibilitatea persoanelor care au cunostinta de incalcari ale Legii, sa publice documentele pe care le detine si care probeaza buzurile. Prin urmare publicarea documentelor este perfect legala.

  Va multume

  Cu deosebita stima,

  03.09.2014

  Apreciază

  3 septembrie 2014 la 09:38

  • Dorina

   Buna Ziua
   Nu cred ca sint singurele prime Acestea insa sint nimicuri fata de salariile incasate

   Apreciază

   3 septembrie 2014 la 11:04

  • Dorina

   Tabele care au fost si pe ecranele TV mie personal nu ma convinge de minic Pot fi folosite si ca diversiune Aratati-ne statele nu tabele care pot fi intomite si folosite in diverse scopuri

   Apreciază

   3 septembrie 2014 la 16:48

  • Dorina

   Raspuns pentru Mihai Ceres
   Stimabile sa stii cu siguranta ca nu ai reusit sa ma identifici Mai incearca sa ma descoperi Nu vei reusi chiar daca vreti cu tot dindinsul sa nu va recunoasteti public valorile reale de pregatire si intelectuale Ca nu ati facut nimic constructiv de a realiza ca vechile conduceri pe care le denigrati care v-au aparat si v-au lasat sa dormiti linistiti voi si familiile voastre
   Chiar si acum in al doisprezecelea ceas nu v-ati trezit dorind cu orice pret sa ii vedeti dupa gratii alaturindu-va unor specimene care se vede cat de colo care le este scopul
   Cati angajati ati fost initial si cati ati mai ramas?
   Recunoasteti ca sindicatul din SC Smart este si a fost inexistent.
   Ati platit contributii sindicale ce au facut ei ca sa salveze institutia aparind interesele angajatilor sau imediat a trecut in pozitia de slugi noii conduceri?
   Cum este posibil ca sindicatul sa nu faca opozitie la numirea pe posturi a unor persoane care veneau din alte domenii si fara un minimum de cunostiinte in domeniu
   Vorbiti orice dar numai ce trebuie si unde trebuie nu
   Fericiti sinteti cind sint pusi la zid aceia care au incercat sa va demonstreze ca trebuie sa stati dormind in deplina liniste ca doar atat puteti, dar au tinut cont ca aveti familii
   Il incurajati pe bietii oameni expl Melu Liciu sa faca raul pe care din lasitate nu il faceti voi
   Domnul Melu Liciu dupa parerea mea striga in zadar prin massmedia nu are o sentinta definitiva pe caile de atac se pot rasturna situatia (asta oare nu a invatat la facultatea de drept) Va rog sa imi spuneti daca stiti cate dosare la bara a sustinut si cate a castigat?
   Incercati si luati relatii de la institutiile pe unde a fost si o sa va convingeti ca nu este asa cum il credeti „profesionist” Ajutati-l sa va compromita institutia ati vazut cum solicita Primului Ministru ca toti angajatii sa returneze salariile in perioada in care au lucrat? Vedeti ca de fapt nu cere sa plateasca cei care l-au numit in functie ilegal pe Constantin Marius Banu? Daca si aceasta este adevarat haideti sa vedem cum se va incheia aceasta actiune in instanta

   Apreciază

   4 septembrie 2014 la 05:26

   • Monica Balaban

    Doamn Dorina,

    Indiferent de rezultatul final al actiunii in instanta Guvernul, SGG, Transelectrica SA au obligatia de a aplica procedurile OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa. Aceste institutii sunt obligate nu de actiunea Domnului Liciu Melu (care intre noi fie vorba a demonstrat ca e foarte tare, este o actiune unica din ce stim noi in instantele din Romania), aceste institutii sunt obligate de art. 78 din Constitutia Romaniei. Aplicarea Legii in Romania este obligatorie, nu este conditionata de o actiune sau alta in instanta.
    In acest moment, actiunea si-a atins scopul: acela de semnalare a situatiei. Nu mai are importanta rezultatul final, care, avand in vedere modul in care a fost elaborata, nu poate avea decat un rezultat favorabil Domnului Melu Liciu.
    Vom urmari oricum si noi cursul evenimentelor, insa, cu regret pentru dvs. trebuie sa felicitam autorul actiunii. Numai o hotarare stramba ar putea schimba situata.

    Monica Balaban

    Apreciază

    21 septembrie 2014 la 21:26

    • Andrei

     Doamna Monica
     Daca era o semnalizare corecta si legala jos palaria dar dupa cum corect spuneti aseptam finalul
     Considerati ca este normal sa faci atita tam-tam aidoma gainii care a gasit margica?
     Consilierul juridic alias soldatelul Sveic care in 13 ani de activitate a avut doar 2 victorii (conform pregatirii dobidite) si doua executari silite una intr-un dosar penal si alta intr-un dosar civil
     Nu este obligat nimeni sa aplice masuri dupa doar semalele trase de diversi soldatei de doi ei
     Andrei

     Apreciază

     21 septembrie 2014 la 21:42

    • Carina

     Stimata Doamna
     Cu dl avocat Rosu reprezentantul lui SC Smart SA in instanta va asigur ca toate dosarele vor fi pierdute
     Intrebati-l daca puteti cum s-a prezentat in dosarul avind ca obiect Litigii de munca in contradictoriu cu Melu Liciu Va dau eu detalii pentruca nu a depus intimpinare in termenul stabilit de art 200(2) NCPC a fost decazut din dreptul de a apara interesele SC Smart SA
     Carina

     Apreciază

     22 septembrie 2014 la 21:06

   • grigore

    Dorina,

    Stim cine esti dar nu esti importanta pentru noi. Din ceea ce postezi intelegem ca nu ai substanta, nu cunosti legislatia, esti afectata de ceea ce s-a publicat, dai dovada de lasitate, acuzi fara probe, denigrezi si jignesti, ai un limbaj vulgar, esti neinteresanta.
    Te rugam din suflet sa ne ierti daca uneori nu ne putem abtine si iti raspundem, desi nu ar trebui, suntem si noi oameni…

    Apreciază

    21 septembrie 2014 la 21:38

    • Dorina

     Domnule Grigore daca ati ce seara minunata mi-ati facut ca nu sint apreciata de oricine?

     Apreciază

     21 septembrie 2014 la 21:44

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s