PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

TRANSELECTRICA: Balada Porcului: „Şoriciul se ţine, doar pe feţe fine”. …N-am găsit altă rimă!


INSIDER: „ Cică a fost odată, că de nu ar fi, nu s-ar povesti, o firmă de stat, mare şi făloasă, de toţi cunoscută, în trecut odată. Acum, doar uitată, pârjolită toată,  slabă, prăfuită, cu ograda-i mare, dar nimic nu are, dualistă, tată, de 12 apostoli e acum mânată, cu un bucătar, peste ei primar.

Şi tot cam pe-atunci, în simple opinci, un moş ”Sindicat”, vechi şi cam uzat, ce singur vorbea şi se mai fălea, că treabă făcea, însă nimenea nu îl asculta. Şi în mare grabă, mari se vorbiră şi se sfătuiră, porcul să-l împartă, la pul…mulţimea toată, de pe bătătură, cică-n mod egal, fie el portar, fie gheneral, fie manager, ori un colonel.

Elefantul Vrabiuta Bursucul MaimutaDar cum lumea ştie, totu-i poezie, porcul nu-i la fel, pentru manager e un pic mai gras, cu un măr mai mare, trufandale-n poale, în gură-i umflată, de minciuni spurcată. Slăninuţa-i fină şi e mult mai albă, în linguri de-argint, zău, că nu te mint, şi vinu-i mai bun şi mai parfumat, căci cu rânduială, aşa se cuvine, şoriciul se ţine, doar pe feţe fine.

Aşa mintenaş, porcul cel grăsan a ajuns poveste, uite-l nu mai este, porcul a zburat, a ajuns bucate, doar pe mese alese. Şi cum bănuiţi, totu-i de doi bani, ei nişte pungaşi, ce mereu ne fură, carnea de la gură. Noi de sărbători spunem azi urări, suntem mai curaţi şi mai împăcaţi, fără porci pe masă, care zac pe jos, fără de folos, graşi, urâţi, burtoşi. La anul şi La mulţi ani!”

ARHIVĂ: TRANSELECTRICA: Cum să prăjeşti şi apoi să mănânci o companie strategică?

5 responses

 1. Luna decembrie a debutat la Transelectrica SA cu negocieri tensionate între directorat şi sindicate pe marginea sistemului de salarizare şi a unor modificări în organigramă, potrivit unor surse din companie. Pe 2 decembrie, Blocul Naţional Sindical (BNS) a reclamat Transelectrica la Ministerul Muncii, susţinând că directoratul companiei a emis o hotărâre prin care decide o serie de modificări ale organigramei, cu scoaterea la concurs a unor noi posturi, fără consultarea sindicatului reprezentantiv (Federaţia Univers). Potrivit sesizării intrate în posesia ziarului BURSA, BNS consideră că Transelectrica a încălcat art 5 din Legea 467/2006 privind stabilirea cadrului general de informare şi consultare a angajaţilor.

  http://www.bursa.ro/negocieri-sindicat-directorat-pentru-salarizarea-din-transelectrica-224850&s=companii_afaceri&articol=224850.html

  Apreciază

  16 decembrie 2013 la 02:00

 2. mai lasati-ma cu vrejeli d’astea… puneti dracului odata numele membrilor din toate partidele care nu au ce cauta in institutiile astea. si pe cei noi, dar si pe cei vechi, care se caca pe ei ca sunt specialisti de 10-20 de ani. este plin pe toate nivelele de lepre care nu fac ABSOLUT NIMIC toata ziua. stiu hartogari vechi si noi care iau bani degeaba. stiu angajati din domeniul tehnic care nu stiu sa faca nimic din ceea ce li se cere. mai stiu si o suta de insi care citesc aici, dar nu scriu de frica. nu este un semn asta? nu vedeti cati sunteti, voi cei care va temeti ca nu veti mai lua bani degeaba de la stat? gunoaielor…vechi si noi… cand vreti bani o tot bagati pe aia cu tehnicul din statii care are salarii de mizerie. sa va spun ceva mai cacatilor: aia nu au bani pentru ca lepre ca voi merg cu Mercedesuri la serviciu. aia nu au bani pentru ca nici pana in 2008 nu le-ati dat nimic, aia nu au bani pentru ca voi astia vechi care ati luat bani degeaba, nu mai plecati… voi doar urlati si asteptati sa veniti la rand… toata lumea stie ca daca se inchide cladirea executivului, firma merge mai departe fara nicio problema cel putin 3 luni din inertie, timp in care se strang bani buni in lipsa voastra. partea buna este ca v-ati grupat in procent de cel putin 80% in cladirea executivului. acolo sunteti majoritatea jegurilor care nu meritati nici macar salarii de debutanti. asta este adevarul si imi este scarba cand va vad la fata… daca aveti coaie si sunteti intr-adevar infuriati, scrieti numele gunoaielor aici. deziceti-va de lepre…

  Apreciază

  14 decembrie 2013 la 15:25

 3. Anonim

  Tuturor consilierilor si angajatilor politic din ultimii 2-3 ani sper sa le stea in gat porcul care il primesc de la transelectrica. Cum va simtiti ma nenorocitilor ca luati atatia bani degeaba? Electricienii, maistri, Ing care lucreaza direct in productie, in instalatii castiga 1300-1500 maxim 2000 lei si voi luati zeci,sute de milioane. Cat cacat ati mancat cand erati mici de ati nimerit asa bine aici?

  Apreciază

  11 decembrie 2013 la 22:23

 4. Mostenesc un teren la scrovistea si am montat de prin ani 950 un stalp de foarte mare tensiune care imi ocupa cca 200 mp pe cate nu pot cultiva nimic datorita faptului ca nu pot ara si semana in acel spatiu din cauza pilonilor stalpului. in actele de proprietate este inclusa si aceasta suprafata de teren.ce pot face in aceasta situatie ?cui sa ii cer despagubiri si eventuala chirie pentru terenul pe care nu il pot cultiva de cca 60 ani.cine ma poate ajuta cu un sfat competent. in situatia in care nu as avea castig de cauza am si un plan de rezerva ,prin taierea celor patru piloni de sustinere cu flexul si trecerea in circuitul agricol al familiei a terenului dezafectat. astept sfaturi si comentariile voastre competente. multumesc.

  Apreciază

  11 decembrie 2013 la 17:24

 5. Balada Porcului: “Şoriciul se ţine, doar pe feţe fine”. N-am găsit altă rimă! http://elenatomaxxl.blogspot.ro/

  Apreciază

  11 decembrie 2013 la 16:18

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s