PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PASIUNE: „Regele se urcă la volan cu aceeaşi siguranţă discretă, cu o plăcere sfioasă”


INSIDER: „Editura Curtea Veche Publishing a organizat ieri la Muzeul Naţional de Istorie, în Sala Lapidarium, evenimentul de lansare a volumului „Maşinile Regelui” (35 lei) scrisa de ASR Principele Radu al României. Cartea sărbătoreste o pasiune de peste opt decenii a Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României – automobilul – şi a avut loc în prezenţa Alteţelor sale Sale Regale Principesa Margareta şi Principele Nicolae – al treilea în ordinea succesiunii la tron.

„Astăzi, după optzeci și cinci de ani de condus, Regele se urcă la volan cu aceeași siguranță discretă, cu o plăcere sfioasă, cu o robustețe ușor de remarcat. Tratează mașina cu respect, cu atenție, are un anume fel profund de a «simți» motorul, pe care îl ascultă cu sufletul și cu mintea. Automobilul pe care îl conduce, ca și traficul auto și celelalte mașini de pe șosea, sunt tratate de Rege tot atât de frumos și de respectuos pe cât sunt tratați oamenii pe care îi întâlnește zi de zi. La 25 octombrie 2011, Regele a inaugurat Muzeul Regal a Automobilului de la Săvârșin. Dacă garajul regal de la Săvârșin este o ctitorie a dragostei Majestății Sale pentru mașini, acest volum dorește să fie o ilustrare a relației dintre Rege și automobile și avioane”.” DETALII

2 responses

  1. Pingback: ZIUA REGALITĂȚII: Domeniul Regal de la Săvârșin își deschide porțile publicului larg. La Muzeul Automobilului pot fi admirate mașinile Regelui Mihai. | infoINSiDER.ro

  2. licitatie Artmark

    Permisul Principesei Moştenitoare, viitoarea Regină Maria (1875-1938), a fost eliberat de Touring-Club-ul german, filiala din München, în anul 1909 si va fi scos la licitatie pe 4 octombrie 2012 in cadrul evenimentului „Licitaţia România Regală” de la J.W. Marriott Grand Hotel din Bucureşti. Pret pornire 5000 euro.
    Maşina pe care o conducea principesa, după cum reiese din datele cuprinse în permis, era un Mercedes, model 35 H, număr de fabricaţie 5060, serie a motorului 7798.

    Apreciază

    29 septembrie 2012 la 07:04

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s