PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ATITUDINE: Maia Morgenstern susţine campania „Salvaţi Roşia Montană”. Cine îşi mai donează aurul?


9 responses

 1. Calin

  ok, bun, sunt unii care se opun exploatarii aurului, dar de ce? adica, nu dau niciun argument, nimic. Nici macar nu tin cont de parerea localnicilor. sau nu conteaza?

  Apreciază

  20 iunie 2012 la 13:26

  • Sorina

   niste argumente as fi dorit si eu. nu cumva sunt alte interese la mijloc, prin care se doreste ca somajul din zona sa nu ramana la 80%, ci sa creasca pana la 100%?

   Apreciază

   20 iunie 2012 la 18:02

 2. lica

  Table of Contents
  Introduction …………………………………………………………. 4
  Chapter 1 The “Fleet” File – a brief presentation ………. 6
  Chapter 2 The Fleet Bluff……………………………………… 14
  Chapter 3 Exceprts from the fleet file……………………… 16
  Chapter 4 He set 37 ships on fire……………………………. 21
  Chapter 5 Biruinţa or “Victory” …………………………….. 27
  Chapter 6 Towards Antwerp………………………………….. 36
  Chapter 7 The Kidnapping “Affair” ……………………….. 47
  Chapter 8 Băsescu’s Confident………………………………. 51
  Chapter 9 The Voiculescu Report…………………………….52
  Chapter 10 National Anti-Corruption Division ………… 61
  Chapter 11 Popoviciu’s “Investment of Billions” ……. 63
  Chapter 12 Băsescu Family Applies the Recipe ………. 67
  Chapter 13 Ioana Băsescu, Băneasa landlord ………….. 91
  Chapter 14 The House in Mihaileanu Street …………… 83
  Chapter 15 Elena Udrea,Traian Băsescu’s attorney … 87
  Chapter 16 Mihaileanu Street Investigated …………….. 91
  Chapter 17 Băsescu gave away commercial property.. 84
  Chapter 18 Dorin Iacob, witness in Băsescu’s trial ….. 87
  Chapter 19 The Looting of BANCOREX ……………….. 89
  Chapter 20 A screen for Băsescu: Malu Roşu ………….. 91
  Chapter 21 The foxes of RAAPPS ……………………….. 97
  Sources ……………………………………………………………..104

  Apreciază

  20 iunie 2012 la 13:23

  • Băsescu – The Shame of Romania

   O noua carte, «Basescu: Rusinea Romaniei», descrie traseul flotelor comerciala si de pescuit oceanic ale Romaniei, pe masura ce navigau pe marea coruptiei, disparand in propriul Triunghi al Bermudelor. A fost «cel mai mare scandal de coruptie din istoria Romaniei».” Asa incepe, in limba engleza, o recenzie – raspandita pe internet in ultimele doua saptamani – a unei presupuse carti de investigatie a coruptiei din ultimii 40 de ani din Romania.

   Prezentata ca fiind scrisa de un autor ce semneaza cu pseudonimul Jonathan Harper si publicata de American Committee Against Corruption (Comitetul American Impotriva Coruptiei – n. red.), cartea „Basescu: The Shame of Romania” (Basescu: Rusinea Romaniei – n. red.) investigheaza, potrivit recenziei, ascensiunea politica a lui Traian Basescu si istoria dosarului „Flota”. Cartea ar face referiri si la relatia privilegiata a Elenei Basescu in firma Luxten, precum si la recentele acuzatii de trafic de armament aduse fratelui presedintelui, Mircea Basescu, de catre Sorin Rosca Stanescu.

   „Cartea pune niste intrebari cruciale: cine este responsabil de pierderea intregii flote comerciale si acumularea datoriilor externe ale Romaniei? Unde sunt acele nave astazi? Cum de unele dintre cele mai bune au ajuns in mainile unor politicieni de frunte din Romania? Cine a profitat?”, se arata in aceeasi prezentare.

   Autorii site-ului americansagainstcorruption.org au omis, insa, precizarea faptului ca John Harper nu este numele real al autorului, ci doar pseudonimul unui „vechi observator” al scenei publice din Romania. „Identitatea acestuia (a autorului – n. red.) a trebuit sa fie acoperita, pentru protejarea surselor si a propriei sale sigurante”, se arata in prezentarea originala a presupusei carti, publicata astazi pe blogul comentatorului australian Mike Hitchen.

   Pe site-ul oficial al presupusei carti, detaliul privind identitatea autorului a fost inlocuit cu semne grafice care marcheaza lipsa unui paragraf.

   La finalul comentariului pe marginea continutului presupusei carti, cititorii sunt invitati sa traga propriile concluzii, citind-o. Potrivit recenziei, cartea poate fi comandata contactandu-l pe Jonathan Harper sau Comitetul American Impotriva Coruptiei, pe email sau la o adresa din Washington, D.C., SUA.

   Apreciază

   20 iunie 2012 la 13:35

   • Anonim

    O meritam! Soarta, politicienii, atmosfera imbacsita in care nu mai distingi valoarea de nonvaloare, adevarul de minciună, cartea de care votbesti, etc….

    Apreciază

    20 iunie 2012 la 15:41

 3. carmen

  Să mă ierte Maia Morgenstern. O apreciez ca fiind una dintre cele mai bune actriţe din România. Dar…cât de tâmpită pot să fiu, să dau crezare unor actori plătiţi bine, care bat câmpii pentru acea companie ce doreşte să pună mâna pe zăcămintele noastre de aur?

  Apreciază

  20 iunie 2012 la 13:08

  • cristi

   Carmen, se pare ca n-ai urmarit atenta clipul. Maia nu sustine compania RMGC ci CAMPANIA „Salvati Rosia Montana”! Si toti cei implicati in acest clip inclusiv Maia au facut-o PRO-BONO (adica fara sa ceara bani)

   Apreciază

   21 iunie 2012 la 07:20

   • carmen

    Mea culpa!

    Apreciază

    21 iunie 2012 la 13:54

   • ioan

    Maia Morgenstein este cea mai mare actrita, dar ca orcarui om de mare valoare ii acord circumstanta bunei credinte -nu a credulitatii- nu era greu sa o fraiereasca mai ales daca i-au cerut sa o faca „pro bono”….o intreb doar daca ar ramane sa traiasca impreuna cu familia ei la Rosia Montana alaturi de poluarea existenta si cea viitoare? E usor sa iti dai aurul dar o intreb daca s-ar da sanatatea (nu viata, ar fi prea simplu) gaj ca la R.M. va fi mai bine

    Apreciază

    22 iunie 2012 la 11:33

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s