PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PARTY: Protest-surpriză cu papioane organizat de ICR. Sărbătoritul H.R. Patapievici a lipsit!


INSIDER: „Astăzi între orele 19.00-19.30, în fața Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr.38, Bucuresti), câteva sute de purtători de papion au umplut până la refuz străduţa din faţa instituţiei. Sugari, căţei, tineri, bătrâni au venit echipaţi de protestul intelectualilor împotriva politizării culturii. MRU a fost primul care a spart gheaţa monopolizând echipele de reporteri prezenti la eveniment. Au mai dat interviuri Gabriel Liiceanu şi Theodor Paleologu. Marele absent (oarecum sărbătoritul!) – Horia Roman Patapievici.

Aparent, Papionul are efecte devastatoare: generează invidie sau indignare, intimidează, indispune. Pe cei veniti fără „obectu’ muncii”, ICR i-a dotat cu papioane din partea casei. Unii au primit şi tricouri pe care pe lângă sigla ICR scria şi „Constantin Brâncuşi” (?!) De mai multe ori am fost rugaţi ca manifestaţia să nu degenereze (au venit şi nişte jandarmi speriaţi să verifice legalitatea manifestaţiei)…. Să nu degenereze în ce?! La ce răutăţi s-ar fi putut deda nişte iubitori de cultura? Să compună manele sau să dezlege rebus?

Manifestul în 5 puncte: 1) Retragerea OUG Nr.27 din 13.06.2012 (noua Lege ICR); 2) Respecatarea mandatului actualei conduceri ICR (până in ianuarie 2013); 3) Menținerea unei conduceri a Institutului Cultural Român din rândul intelectualilor;

4) Promovarea și finanțarea proiectelor pe criterii de profesonalism și fără intervenții și decizii politice; 5) Respectarea oamenilor de cultură în spațiul public românesc.”

7 responses

 1. Anonim

  Obrazuri groase susţinute de minţi perverse. Apel la normalitate făcut prin intermediul anormalului, bazat pe minciuni şi dejecţii. Cea mai importantă caracteristică a unui om nu este inteligenţa ci caracterul. Ruşine acestori intelectuali rataţi, ruşine şi milă!

  Apreciază

  25 iunie 2013 la 23:40

 2. mda, nu stiu ce sa zic

  Apreciază

  25 iunie 2013 la 20:57

 3. Colette Simon

  Si aici un alt moment cât se poate de penibil pentru Românica ! R U S I N I C Ã !!!

  Apreciază

  24 aprilie 2013 la 23:22

 4. Scrisoare deschisă, publicată în Frankfurter Rundschau, de Herta Müller, pe 17 iulie 2008. Scriitoarea germană de origine română îşi explică poziţia publică într-un articol intitulat „Turnători la Academia de Vară“.

  „Dragă Horia Patapievici,

  Aşa cum se poate observa din programul Institutului Cultural Român, la Academia de vară a ICR Berlin, care va avea loc în această lună, vor veni Andrei Corbea-Hoişie şi Sorin Antohi. Antohi este chiar „directorul“ acestui colocviu.

  E scandalos că România se prezintă în Germania cu aceste persoane, care în timpul dictaturii au colaborat cu serviciile secrete române. În Germania s-a discutat ani de zile în legătură cu problema turnătorilor Stasi, cu consecinţe pe toate planurile: foştii turnători nu pot avea funcţii în universităţi, în presă şi în instituţii culturale.”

  http://www.observatorcultural.ro/*articleID_20186-articles_details.html

  Apreciază

  20 iunie 2012 la 13:49

 5. Asistam la o politizare acerba a institutiilor culturale si educative ,de personaje care se irijeaza in mari personalitati care militeaza pentru recunoasterea culturii romanesti peste granita…dar in realitate nu au facut decat sa-si realizeze setea de ascensiune personala in defavoarea ADEVARULUI ISTORIC ROMAN, au cantat in struna DUSMANILOR ROMANIEI!!!

  Apreciază

  19 iunie 2012 la 14:49

 6. e.c.

  Cu papioane dar fară ruşine!

  Apreciază

  18 iunie 2012 la 23:14

  • ioan

   corect:cu papioane si fara rusine…mai mult,vizibil ostili Romaniei si romanilor….ei au facut mai mult rau imaginii Romaniei decat cersetorii si hotii tigani raspanditi prin Europa, deoarece ei s-au adresat direct elitelor si formatorilor de opinie din Europa :mesaje care lezeaza bunul simt sau sensibilitatea unor popoare….ce ar face arabii daca un arab ar terfeli tara lui cum au facut romanii lui Patapievici cu tarta noastra? Romanii l-au scuipat pe Patapievici…..arabii…sau chiar francezii despre care stim cat de patrioti sunt…

   Apreciază

   19 iunie 2012 la 10:18

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s