PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

DEZVĂLUIRI: Cum ajung produsele pe rafturile hypermarket-urilor? Codul Muncii, la gunoi!


INSIDER: “Adunate toate listarile de la furnizori, depasesc cifra de 400. Gandeste-te cat timp iti ia numai sa inveti listarile. Noroc cu furnizorii, care nu au reprezentanti locali si care habar nu au ce se intampla. Adica nu au control si nu au de unde sa stie ca merchandiserul FMCG nu trece cu saptamanile – Farmec, Pappilon, Comceh, Marresi, Azuga Waters, Pet Hungaria, Eurex Alimente,Vincon, Pan Foods, Globe Impex, Kamis, Angelli Spumante s.a.m.d. La polul opus sunt Carlsrom, Inbev, Albalact, Heidi, Cristallex, Red Bull – care scot untul din merchandiserul FMCG. Adica pe banii lui Comceh, Farmec, Pappilon (care nu au control real) ceilalti isi pun marfa in raft.

Ideea e simpla: FMCG-ul primeste ore de la toti clientii, dar prestatorul habar nu are cat. El este platit pe acele 8-9-12 ore (cat sta efectiv in magazin). In realitate, sunt 12 furnizori. In teorie, daca fiecare furnizor iti plateste 1 h/zi, merchandiserul ar trebui sa stea 12 ore in magazin. In realitate lucrurile stau in felul urmator: Bergenbier – 3 ore/zi minim, Carlsrom – 3 ore/zi minim, Doncaffe – 1ore/zi minim, Albalact – 4ore/zi minim (oare cat timp iti ia FIFO? – produsele expira in 15 zile), Azuga Water – 1 ora/zi minim. Total – 12 ore/zi, si nu am terminat cu toti furnizorii. Nu exista om care sa lucreze de marti pana duminica 12 ore/zi. La un moment dat clachezi.

PFA-ul are numeroase avantaje le numar mai jos:
– fiind partener de afaceri, oricand se poate renunta la tine: fara preaviz, fara drept la somaj, fara salarii compensatorii. (sa spuna merchandiserii FMCG din KAUFLAND)

– la un venit BRUT de 1.300 RON, daca iti platesti toate darile la stat ca unul cu contract de munca la 8 ore, mai ramai cu 500 ron. (salariu minim pe economie la 8 ore, 5 zile pe saptamana cu 2 ZILE libere este de 530 ron).
– toti cei cu PFA isi platesc darile ca unul care are contract de munca de 1 ORA/ZI – din motive economice. Asta inseamna ca unul cu PFA acumuleaza in 8 ANI, vechimea unui angajat cu contract intr-un an. Pentru a beneficia de pensie, stagiul minim de garantare este de 35 de ani lucrati cu norma intreaga, adica 8 ore. Ceea ce vreau sa spun este ca degeaba contribui eu cu 2,000 RON lunar la Casa de Pensii, daca sunt bou si imi trec norma de 1 ora/zi, ca nu o sa mananc niciodata pensie. (doar daca apuc varsta de 281 de ani).”

ARHIVĂ: Compania FMCG Management îşi avansează angajaţii – de la iobagi la Persoane Fizice Autorizate!

3 responses

 1. marius

  Sal , am lucrat si eu la FMCG Marketing si Distributie si mi-am luat o teapa mare in 3 ani astia de munca. Producatori sunt cei care incurajeaza munca asta de sclavi ei sunt cei care dau oamenii afara si lucreaza cu astfel de firme pe un numar mic de ore. FMCG-ul ne da 6 sau 7 sau 8 parteneri intr-o zi de lucru ei isi iau undeva pe la 3500 ron si noua ne dau 1300-1400 ron dupa o luna , nu e corect sa ca profitul sa fie 100%, intr-o perioada de criza.
  Am avut surpriza sa aflu ca am fost mintit de nemernici astia de la FMCG si cand am vrut sa-mi inchid PFA-ul sa aflu ca mai trebuie sa platesc cateva zeci de milioane . greseala mea ca nu m-am informat mi s-a spus , ok atunci voi duce o campanie impotriva lor chiar daca in contract se spune ca voi plati daune,
  voi reclama zilnic faptul ca lucreaza la negru in toate magazinele atat cu promoteri cat si cu merchandiseri , voi vorbi si voi explica tuturor merchandiserilor ceea ce inseamna sa pleci cu datorii de la locul de munca , voi incerca sa informez cat pot de mult
  nu recomand aceasta firma nici unei persoane care imi este dusman

  Apreciază

  3 ianuarie 2013 la 23:51

 2. alin

  daca tu stai in grija pensiei de la stat… daca acum nu sunt bani de pensii ca sunt 4 pensionari la 2 angajati, iti dai seama peste 30 de ani cind iesim noi la pensie ca o sa fie 10 pensionari la un angajat??? ori o sa fie pensia de 100 de lei ca sa dea la toti, ori nu o sa mai fie nimic…

  Apreciază

  14 octombrie 2012 la 18:59

 3. Nu dam nume ca nu e bine

  Da asa este, sunt cu FMCG de ceva vreme si adevarul este ca suntem sclavii rafturilor pentru un salariu de mizerie. Acum nu e chiar cum zici tu, pentru ca ai timp sa bagi marfa in raft , o singura data pe zi,dar pleci acasa cu sechele , dureri de spate, si iti trebuie odihna pentru 2 luni. Cat despre salariu, stau exact si ma gandesc cat da fiecare firma in parte , ca eu decorator vitrina sa primesc 850 ron ,in conditiile in care am 6 firme si in jur de 100-150 de produse…

  Apreciază

  14 octombrie 2012 la 07:16

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s