PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

JUSTIŢIE: Cum să pui pe drumuri un intervenient de care nimeni nu are nevoie!?


INSIDER: “In urma cu vreun an, o doamna soferita s-a acrosat de spatele meu in sensul giratoriu de la Casa Presei Libere. La Poliţie am fost scos vinovat, urmand ca firmele de asigurari (a mea Omniasig, ai ei Generali Asigurari) sa „rezolve” masinile pe CASCO. Prin decembrie, am primit citatie sa ma prezint in proces la Judecatoria Sector 1 ca intervenient. (!?) Se parea ca firmele de asigurari nu se intelesesera intre ele. Mai mult, cu 5 zile inainte trebuia sa depun o „Intampinare”. Dupa indelungi cautari pe net am ajuns la concluzia ca ar fi de fapt o simpla „Declaratie”. Am intrebat si un avocat care mi-a explicat ca este „o actiune in regresie” si ca nu este absolut necesar sa ma prezint.

Totusi, saptamana trecuta m-am prezentat constiincios la poarta judecatoriei intreband de camera de judecata repartizata 210-13C, potrivit citatiei. Mi s-a indicat urmatoarea intrare la dreapta. Urmatoarea intrare era deja Judecatoria Sector 4… Intreb portarul si ma indruma catre a doua usa la dreapta. Intru intr-un birou mic, unde 2 doamne speriate ma intreaba pe cine caut. Le spun si amabile ma intorc din drum, cu o usa in urma. Portarul numarase si poarta institutiei… Intru si recunosc “din filme” panorama unei sali de judecata. Inghesuiala, zapuseala, oameni agitati. Intra judecatoarea, „ridicati-va in picioare” si „inchideti telefoanele mobile”… Ca intr-un peisaj cu brokeri la Bursa, unii incep să strige în gura mare diferite numere: 23, 36, 43. Imi venea sa strig Bingo!!! Incercam sa gasesc cu disperare explicatia, iar ei ajunsesera la 147. Dupa vreo 10 minute am realizat ca se strigau numere de dosare care se amanau.

Am mai stat un timp urmarind plictisit procesele de la rand si cele „care se bagau in fata” din diferite considerente. Tocmai cand voiam „s-o sterg englezeste” aud dosarul meu si ma prezint ca intervenient, spre stupoarea juristilor de la cele doua firme de asigurari in litigiu. Nu se asteptau sa apar! Se citeste dosarul si la sfarsit cei doi sunt intrebati daca sunt de acord cu INTAMPINAREA!? Si ei sunt, la unison. Apoi sunt eu intrebat. Am oscilat cu voce tare (nestiind exact cu ce sa fiu de acord!): „Sa zic da, sa zic nu?!” Cei doi se cam albisera, ingrijorati. Ziceti „DA!!” imi suflau ca la scoala. Incercam sa-i citesc si parea ca erau intr-un moment critic, dar „psihologia inversa” ma indemna la rautati. Am prelungit suspansul cateva secunde care unora li s-au parut ani, si apoi am zis un „DA” ca la starea civila. „Ma nenoroceati daca ziceati nu!!!”, „Ce bine ca ati zis da!!!”, m-au felicitat jurstul şi avocata… De fapt, „Intampinarea” lor spunea ca „Omniasig Asigurari a platit daunele catre Generali Asigurari si a disparut obiectul procesului”. Aceste evenimente m-au lamurit total ca sunt un cetatean model care a facut o fapta buna, dar de care nimeni nu avea nevoie!”

Un răspuns

  1. SFAT

    ATENTIE: Actiunea in regresie inseamna ca pagubitul va incerca in final sa obtina plata daunelor de la intervenient, in cazul in care societatile de asigurare nu se inteleg. Deci, va sfatuiesc sa va prezentati la astfel de procese, daca nu vreti sa va treziti cu vreo factura cu multe zerouri!

    Apreciază

    22 iunie 2011 la 12:17

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s