PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

De ce a fost restructurată divizia IT a companiei ASIROM?


În urmă cu două săptămâni, surse apropiate societăţii de asigurări ASIROM au declarat pentru infoINSIDER.ro că în companie se pregăteşte un nou val de disponibilizări. Mai exact toaţi administratorii din divizia IT urmau să fie puşi pe liber pe motiv că a fost identificată o “scurgere de informaţii confidenţiale”… Iniţial, am înţeles că este vorba de o concediere pe motive inventate de conducere, însă astăzi am aflat că lucrurile sunt mult mai complicate în interiorul companiei. În acest context, alte surse apropiate ASIROM ne-au contactat pentru a aduce noi amănunte cu privire la acest “scandal intern” care a deja a ieşit la suprafaţă. Aceste surse au început prin a explica pe scurt că: “cineva nu a lăsat pe altcineva să ia şpagă de 1 milion de euro pentru nu ştiu ce proiect… De oftică şi ca să fie asigurat d.p.d.v. legal acel cineva a dat afară toată divizia de IT (administrare)”. Să aşteptăm o demisie de onoare din top managementul ASIROM sau cei “vinovaţi” au plătit deja?

INSIDER: “…Era vorba de un proiect de citeva milioane de euro; din aceste citeva milioane “ceva” trebuia sa treaca in “administrarea” cuiva extrem de important din conducerea Asirom.

Contractul – care s-ar fi derulat pe citiva ani – avea citeva “lacune” bine puse la punct (de tipul nu exista clauza de exit din contract); aceste lucruri ar fi asigurat proiectul sa ramina alocat unei anumite companii furnizoare de servicii. “Intimplator” proiectul a fost oprit de conducerea de la Viena (Vienna Insurancec Group) ceea ce a infuriat conducerea Asirom. Acum se punea problema sa pedepseasca pe cineva, dar intr-un mod care sa fie legal.

Dupa o incercare esuata de amenintare si de fortare a unor membrii de proiect de demisionare, conducerea Asirom si-a jucat singura carte care ii permitea legea… restructurarea. Din cite am inteles nu toti cei restructurati erau membrii de proiect, dar ca sa dea bine legal au preferat sa dea afara toata administrarea infrastructurii.

Ciudat este ca – din cunostintele mele – firma care a preluat managementul infrastructurii la Asirom este chiar firma care a pierdut proiectul mai sus mentionat (coincidenta?!?!)

Din cite vad eu nu exista cistigatori, ci numai perdanti… 1. compania a pierdut o echipa destul de competitiva (am inteles ca cei dati afara erau destul de buni profesionisti – cica anul trecut ar fi luat premiul IDG pentru cea mai buna retehnologizare de infrastructura); 2. compania plateste mai mult acum pentru serviciile de infrastuctura (stim cu totii ca outsourcingul nu este chiar ieftin); 3. niste oameni si-au pierdut locul de munca (daca ma intrebi pe mine, cred ca ei sunt de fapt cistigatorii pentru ca e clar ca Asirom nu ii merita).

Oricum pe mine m-a convins de citeva lucruri: 1. companiile vor incerca sa traga cit se poate spatele angajatilor ceea ce duce in mod automat la pct. 2; 2. intre angajat si angajator trebuie sa existe o relatie de mercenariat – compania te plateste pentru ceea ce te-a angajat sa faci, iar angajatul trebuie sa faca NUMAI ceea ce a fost angajat sa faca; daca angajatul incearca sa se depaseasca si sa se dezvolte aceast lucru nu este apreciat si platit de angajator; 3. agajatorii straini nu au venit aici sa ne invete pe noi sa facem afaceri, ci sa se imbogateasca (mai stiu exemple de expati care procedau la fel).”

4 responses

 1. DUPA 7 LUNI, IATA SI O DEMISIE/CONCEDIERE LA VARF: Boris Schneider pleacă de la conducerea Asirom! Asirom a obţinut, anul trecut, un profit net de 18,4 milioane de lei, după ce din 2004 a înregistrat doar pierderi, excepţie făcând anul 2006. (BURSA).

  Apreciază

  17 mai 2011 la 08:33

  • eu

   daca erau pe profit crezi ca il mai dadeau afara?….informatia este falsa….au ascuns pierderile sub forma de provizioane si au dat vina pe criza……datul lui afara are legatura cu nemernicia care a facut-o anul trecut de a dat afara DEGEABA toata divizia de IT; sefii lui au constatat care a fost de fapt motivul real si l-au ars cu prima ocazie….si pe el si pe cei din jurul lui…..in mai mare sau mai mica masura toti locotenentii lui au cam fost maziliti…..

   Apreciază

   31 mai 2011 la 22:23

 2. Salut Vlad! Ne poti da mai multe amanunte? Ce fire ar trebui urmarite in aceasta afacere pentru a ajunge la directorul general? Mai sunt implicate si alte nume din top managementul ASIROM?

  Apreciază

  18 noiembrie 2010 la 00:28

 3. Singura persoana care ar fi primit toti banii este presedintele companiei, Boris Schneider. Pestele se impute de la cap..

  Apreciază

  16 noiembrie 2010 la 20:49

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s