PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

exMINISTRU: Telefoane în noapte şi vizite în creierii munţilor, pentru sforării pe fonduri europene


Fostul ministru al Agriculturii Mihail Dumitru a declarat, vineri, pentru Gândul, că asupra sa au fost făcute „numeroase presiuni” pentru numirea sau destituirea unor persoane din minister, dar şi pe zona gestionării fondurilor europene, presiuni cărora nu le-a cedat, informează Mediafax.

„Au fost numeroase presiuni cărora nu le-am cedat. S-a recurs la multe mijloace – de la telefoane în miezul nopţii, la bătut la uşa mamei, în creierii munţilor (comuna dâmboviţeană Râul Alb-nr)”, a declarat, pentru Gândul, Mihail Dumitru. El a menţionat că „aceste presiuni s-au făcut în contextul restructurărilor din minister şi vizau numirea unor persoane sau destituirea altora, bineînţeles, pe criterii politice”. Pe de altă parte, Dumitru a subliniat că asupra sa s-au făcut presiuni inclusiv în zona gestionării fondurilor europene.

„Cei care le solicitau (fondurile europene-nr) pe criterii politice nu înţelegeau că există nişte proceduri, regulamente. Eu le spuneam că trebuie să dau socoteală în faţa oficialilor europeni, iar ei replicau: «Lasă, că te descurci tu, ştii să-i abureşti!»”, a relatat fostul ministru.

EVZ: Vlădescu admite tacit aceleaşi intervenţii

Contactat de Evenimentul Zilei, al doilea tehnocrat din fostul guvern, ministrul remaniat al finanţelor, Sebastian Vlădescu, a preferat să rămână evaziv în privinţa presiunilor politice, fără a le nega însă. „Nu comentez”, s-a limitat să precizeze acesta întrebat dacă a resimţit aceleaşi încercări din partea PDL-iştilor de a i se forţa mâna la împărţirea banilor şi în privinţa restructurărilor. Surse din PDL au declarat pentru EVZ că vizitele parlamentarilor şi ale liderilor din judeţe ale PDL cu solicitări de fi nanţare erau frecvente la Vlădescu, multe lovindu- se însă de refuz.

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s