PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

Conducerea Agerpres impune jurnaliştilor să îşi dezvăluie şi să înregistreze sursele anonime


Cele mai bune ştiri furnizate de mass-media sunt cele bazate pe informaţiile care vin “pe surse”. Adică, cineva de încredere furnizează jurnalistului o informaţie în exclusivitate, cu condiţia să rămână anonim. Această relaţie directă şi personală, care garantează încrederea de ambele părţi, nu se poate lega decât între sursă şi jurnalist, şi nu între sursă şi şefii jurnalistului. Când această înţelegere este încălcată, sursa va avea de suferit, iar jurnalistul va ajunge un simplu “traducător” de comunicate de presă… Priviţi cum suflă acum în iaurt conducerea Agerpres după gafa care i-a cutremurat până şi pe studenţii din anul I la jurnalism.

INSIDER: “Dupa ce a facut de ras agentia, impreuna cu redactorul-sef Marina Badulescu, cu interviul inventat cu Madalina Manole, directoarea adjuncta a Agerpres, Argentina Traicu, da lectii jurnalistilor agentiei despre cum trebuie scrise stirile.

Mai rau, ii obliga pe jurnalisti sa inregistreze interlocutorii si sa transmita fisierele audio in redactie, unde trebuie stocate doua luni, chipurile. Cu alte cuvinte, conducerea agentiei si mai stiu eu ce tehnician de prin institutie pot avea acces inclusiv la sursele care doresc sa-si pastreze anonimatul.

Uite asa, o traducatoare care nu a iesit in viata ei din birou sa scrie o stire, un reportaj un ceva acolo da lectii jurnalistilor despe cum trebuie sa fie scrise stirile si le mai si cere sa-si dezvaluie sursele.

Atasata e nota interna transmisa subalternilor de directoarea adjuncta a Agerpres, dupa scandalul iscat de interviul fals cu Madalina Manole.

N-ar fi nasol, daca toate astea n-ar fi pe banii nostri, ai tuturor celor care platim impozite la stat.”

Un răspuns

  1. Esti prost de bubui, bai „insider”.

    Apreciază

    13 iulie 2011 la 20:46

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s