PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

AUTODENUNŢ! Comisarii ANAF primesc şpagă!


Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a recunoscut public, de curând, că unii dintre comisarii săi iau şpagă, dar că aceştia urmează să fie disponibilizaţi. Întrebări retorice: 1. Întâi disponibilizaţi şi apoi arestaţi, sau invers? 2. Aceşti comisari vor primi girofar şi puteri depline pentru a combate evaziunea fiscală?

În completare, fostul consilier al ministrului de Finanţe, Andrei Gheorghe, a declarat, într-un interviu pentru Realitatea.net, că în minister sunt cunoscute cazuri de evaziune, dar nu se face nimic: „declaraţia lui Blejnar este doar o recunoaştere a impotenţei acestui sistem. Odată ce intri în sistem şi-l amuşinezi îţi dai seama de impotenţa lui”.

Andrei Gheorghe mai explică faptul că, în sistemul pe care l-a cunoscut pentru scurt timp din interior, fiecare lucrează pentru a-şi păzi interesele proprii, aşa constituindu-se „cercul puterii”: „Toţi oamenii, de la toate nivelurile, trăiesc pentru a beneficia de pe urma sistemului. Că-şi iau case, că-şi fac concedii, că-şi iau maşini, că-şi fac relaţii. Finanţele au creat acest sistem. E un sistem al profitorilor, de la ăla micu’ de la administraţia Financiară şi terminând cu miniştrii din guvern. Există interese şi la nivel de minister, şi la nivel de guvern. E greu, însă, să identifici găştile, e o treabă pe care ar trebui să o facă DNA-ul, dar DNA e complet incompetent. DNA preferă să facă arestări spectaculoase, iar SRI preferă să asculte telefoane.”

AŞTEPTĂM COMENTARII CU EXEMPLE CONCRETE!

One response

  1. ADEVĂRUL: Sebastian Vlădescu recunoaşte într-un document că o parte dintre stimulentele de la Ministerul de Finanţe se întorceau la şefi

    Noi nereguli descoperite la Ministerul Finanţelor. Potrivit unui document publicat pe blogul liderului FSLI, Liviu Pop, din data de 27 iulie 2010, Sebastian Vlădescu ar fi semnat un ordin intern în care practic recunoaşte că o parte dintre stimulentele date angajaţilor se întorc la şefi.

    Se pare că fostul ministru ar fi observat nereguli la acordarea suplimentelor cum ar fi distribuirea preferenţială sau condiţionarea acordării lor de returnarea lor la conducerea unităţii şi de asemenea colectarea de sume distribuite drept suplimente de către factori de conducere.

    Apreciază

    15 octombrie 2010 la 06:02

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s