PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

STOP! Cum vă afectează scumpirea medicamentelor?


Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) atrage atenţia asupra situaţiei extrem de grave în care au ajuns pacienţii nevoiţi să plătească mult mai mult pentru tratamente după ce a fost schimbat mecanismul de compensare al medicamentelor.

COPAC a lansat site-ul http://www.FARACOMPENSARE.ro pe care pacienţii, medicii şi farmaciştii afectaţi de măsura luată de CNAS pot semnala situaţii concrete cu care s-au confruntat în ceea ce priveşte scumpirea tratamentelor vitale. Pentru pensionari coplata a crescut de până la 900%, majoritatea reţetelor pentru bolile cardiovasculare scumpindu-se cu aproape 100 de lei, iar pentru copii nu se mai asigură gratuitate mai ales pentru bolile grave, de exemplu hormonii de creştere, astm, susţin reprezentanţii COPAC.

AŞTEPTĂM COMENTARII DESPRE SCUMPIREA MEDICAMENTELOR!

3 responses

 1. Cat mai ramane acest incompetent guvern care a dus poporul roman in prapastie ?Cum putem supravetui atat cat ne e dat ? Si daca bani nu sunt de ce nu se revine la sistemul de TROC ? Ar fi o incercare de supravietuire !

  Apreciază

  2 august 2010 la 11:30

  • Mda! VIATA NOASTRA NE-AU FURAT-O ! Ne-au furat puterea de cumparare pe langa toate celelalte ce au legatura cu viata unui om si statutul acestuia ! DUMNEZEU NE MAI POATE SCOATE LA LUMINA caci raza de speranta se indeparteaza din ce in ce mai mult!

   Apreciază

   2 august 2010 la 11:37

 2. ACUZAŢII! Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Laurenţiu Duţă, a declarat, pe 21 iulie, că Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) nu mai apără interesele pacienţilor, ci sunt un fel de avocaţi ai companiilor de medicamente. Declaraţia vine ca urmare a afirmaţiilor reprezentanţilor COPAC potrivit cărora CNAS, prin noua modalitate de compensare, face ca pacienţii să plătească din buzunar mult mai mulţi bani decât până acum. Preşedintele CNAS susţine în continuare că pacienţii nu trebuie să scoată din buzunar bani mai mulţi pentru medicamente.

  Apreciază

  21 iulie 2010 la 17:26

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s