PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

RACHETA ALBĂ: Primul satelit „Fabricat în România”. Lansare pe orbită în 2013!


ARCA: „ARCA prezintă în perioada 1-3 iunie 2012, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, racheta orbitala Haas 2C, o variantă mai mare cu 30% a celei transportate de avionul supersonic IAR-111. Haas 2C va fi lansată de la sol în primăvara anului 2013, în cadrul Misiunii 7 şi va avea drept obiectiv testarea la zbor a motorului Executor şi atingerea orbitei, devenind primului satelit realizat integral în România în greutate de peste o jumătate de tonă.

Misiunea 7 va constitui şi o repetiţie finală pentru lansarea către Lună a sondei European Lunar Explorer, din cadrul competiţiei americane de 30 milioane $ Google Lunar X Prize. În cadrul Misiunii 7, racheta Haas 2C va fi lansată într-o singură treaptă, fiind pentru prima oară când se încearcă lansarea unui satelit cu o rachetă într-o singură treaptă. Acest lucru este posibil datorit tehnologiei de construcţie a rezervoarelor rachetei, din materiale compozite, care sunt extrem de uşoare.” DETALII

2 responses

  1. Pingback: MUZEUL AVIAȚIEI: „Timp de 16 ani a „zburătăcit” de colo-colo, în corturi de campanie!” | infoINSiDER.ro

  2. fire dragon

    Si decolarea pe cand dragilor? ma bucur ca „generatia rachetei albe” 1976-77 din care fac parte va impune romana ca limba comuna a spatiului cosmic… parem sa nu avem rivali in cursa spre civilizatie, „colegii” se ocupa doar cu idei criminale si nucleare… nota zece cu felicitari la umanism pionieri TOT INAINTE !!!

    Apreciază

    15 iunie 2013 la 01:54

COMENTEZI?