PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

HUMANITAS CIȘMIGIU: „Eu te-am făcut, eu te omor” de Iv cel Naiv – lansare de carte cu spectatorii legați la ochi!


INSIDER: „Primul spectacol de teatru orb (ok, lectură multisenzorială) la care merg. Așa că n-am decât poze de după!

Dar tare frumos. Chit că legat la ochi! De fapt, chiar mai bine.

Mișcător, de fapt, într-un fel nou pentru mine. Nu mi s-a întâmplat niciodată ca actorul să-mi șoptească la ureche sau actrița (cred) să-și puna capul în brațele mele. Și să nu văd nimic.

Povestea e de fapt prilejuită de o lansare: Ivcelnaiv are o carte de proza la Humanitas și aici au fost fragmente din ea. Sau cel puțin eu asa am înțeles. Sau simțit, nu mai știu exact. Pus în scenă de Adrian Ciglenean. Felicitări!” SURSA

N.R.: Sâmbătă, 20 mai, Editura Humanitas şi Citit in, laborator artistic interdisciplinar de studiu al conceptului imersiv, a transformat Libraria Humanitas de la Cimigiu într-un spaţiu în care romanul Eu te-am făcut, eu te omor de Iv cel Naiv și-a desfăşurat firul narativ şi experienţa distopică.

Timp de o oră şi jumătate, la un pas de realitate, în Arret, în mijlocul unui război între generații. Introducere de Lidia Bodea, director Editura Humanitas Spectacol-lectură cu Adrian Ciglenean, Alica Preda, Mara Bibuleac, Valentina Chiri, Mihai Dulea.Cu participarea extraordinară a lui Florin Piersic Jr. Intrarea a fost liberă, în limita locurilor disponibile.

După ce ne-a fermecat cu poezia lui, Iv cel Naiv s-a hotărât să ne umple sufletele cu frumuseţea gândurilor sale fără de rimă. Cel de-al doilea roman al lui este o poveste naivă care te va atinge mai mult decât crezi, despre un război în care probabil că lupți deja, fără să vrei sau, poate, cu bună ştiinţă.

„Eu te-am făcut, eu te omor” spune povestea locuitorilor unui orăşel în care focul mocnit al conflictului dintre tineri şi bătrâni prinde o asemenea putere, încât ajunge să ardă cu flacără, transformându-se într-un adevărat război.

Conflictul dintre generaţii există şi a existat dintotdeauna, sfâşiind cu indiferenţă ceea ce doar iubirea poate coase la loc. Şi doar naivitatea poate cotrobǎi prin tragicele sertare ale unui măcel până găseşte ceva amuzant. Doar imaginația curioasă şi inocentă a unui naiv îţi poate scoate războiul din suflet şi din minte, proiectându-l pe ecranul fantasticului, în speranţa că, astfel, oroarea conflictului dintre generaţii te va trezi înainte de a fi prea târziu.

Este un roman de război naiv scris pe mai multe voci, pentru că doar ascultând-o cu atenție pe fiecare vei putea distinge şi înţelege cât mai mult din cele 360 de grade ale adevărului. Citindu-l, cea mai mare provocare va fi să nu te aşezi în nici una dintre tabere, indiferent dacă te consideri tânăr sau bătrân. Dacă poți. Găsiţi romanul în librării şi online. Preț 49 lei. DETALII

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s