PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ANALFABETISM FUNCȚIONAL: Raportul Național de Literație prezentat la Biblioteca Națională a României conține erori de scriere


INSIDER 1: „Raportul privind nivelul de literație la copii conține, el însuși, o eroare de scriere. Dulce, dulce ironie!” SURSA

INSIDER 2: (…) când te gândești că testele făcute de Brio sunt acum oficializate si standardizate de Ministerul Educației….”

INSIDER 3: ‘Gabi Bartic, nu vă supărați…dar din 3 rânduri sa scoateți două greşeli…cred că s-a chinuit cineva? Nu că ar fi greu să recitiți ce prezentați altora. Corect….toți suntem oameni și toți greşim…dar nu toţi ne prezentăm în fața altora să vorbim despre asta.”

INSIDER 4: „Gabi Bartic Nu e doar o literă lipsă, și nu doar literaţie” absentează din DEX. Și „pervaziv”. Și nu doar acestea. O simplă greşeală de tehnoredactare într-un slide putea fi doar atât, dar trei greşeli într-un slide de 20 cuvinte e un indicator pentru mai mult. Aşa că am citit raportul; e plin de typos (semn că n-a fost corectat deşi e scris în Word, unde soluția e la un clic distanţă; computer literacy anyone?) și de cuvinte scrise cu semne diacritice diferite (semn de copy&paste). Da, intenția dvs. e lăudabilă, problema e reală şi trebuie găsite soluții, dar rezolvarea nu poate veni DIN INTERIORUL CATEGORIEI ÎN CAUZĂ.”

INSIDER 5: „Cine zice ăla este!”

DREPT LA REPLICĂ:

GABI BARTIC: „(…) ai perfectă dreptate. O greșeală absolut prostească pentru o problemă atât de mare. Merit și să fiu scoasă la tablă și să fiu ironizată pe acest subiect. Dacă am trece de formă (o literă lipsă) și am intra în fond, poate am reuși ceva mai bun. Altfel, oricum ar fi modul în care a ajuns la tine așa greșeală, poate dai un ochi pe studiu și ne ajuți să strângem rândurile în jurul soluției. Mulțumesc. Uite, eu greșeala am reparat-o. De acum poate ne uităm la problemă.”

N.R.: „să arunci un ochi”?!

ARHIVĂ: BACĂU: Cine a făcut subiectele la limba română la Simulare Evaluarea Națională și de unde se trage? OXXO EVALUARE NAȚIONALA: Absolvenții trebuie să mai facă multă școală până “să face” acordul cu “actele” OXXO FOAIE MATRICOLĂ: Cum se evalua un elev în 1940?

Un răspuns

  1. Pingback: DRUM FĂRĂ PRIORITATE: Un polițist pune românilor cartea un mână. Unora chiar prima! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s