PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

FAKE: Ecovado, geamănul nenatural al lui Avocado


INSIDER: „Sunt curioasă, dacă nu ai avocado prin preajmă, de ce vrei să mănânci avocado? De ce să apelezi la imitarea formei/culorii unui lucru pe care îl mănânci de obicei zdrobit sau tăiat și decojit (și probabil bunicii tăi nici măcar nu știau că există, deoarece nu este în mod natural din zona ta)? De ce cheltuiți mai multă energie și timp mimând o formă fără rost decât justificând-o că fiind sustenabilă? Nu poți să iei exact același ingredient (dacă este sănătos, consumabil, din surse locale și ecologice în zona ta), să le combinați într-un mod mai simplu și să le serviți folosind jumătate din energia folosită pentru a simula un aspect de fructe non-nativ? O poți numi artă dacă vrei, dar nu o poți denumi sustenabilitate. Dacă avocado nu este sustenabil în zona dvs., nu mâncați avocado decât dacă călătoriți într-un loc în care sunt aclimatizați. Îmi amintesc când eram copil, aveam pepene doar în iulie/august dar acum văd pepene chiar și primăvara sau toamna. A fi sustenabil înseamnă a evita prostiile, nu „a face prostii cu cea mai mică cantitate de energie”!Oamenii mănâncă avocado pentru nutrienți și conținutul incredibil de „grăsimi bune”. A prezenta o alternativă cu ingrediente nesănătoase este absurd.”Evilcado”, geamănul nenatural al lui Avocado.

N.R.: „Absolventa a școlii londoneze Central Saint Martins, Arina Shokouhi a inventat o alternativă de avocado numită Ecovado, produs în Marea Britanie care oferă o alternativă cu impact redus la avocado ,,nesustenabil” și ajută oamenii să reducă cantitatea de avocado pe care o mănâncă. Ecovado conține o pastă cremoasă de culoare verde pal, făcută dintr-o combinație de ingrediente locale din țara sa și ambalată într-o piele de avocado falsă, făcută din ceară.

SHOKOUHI: „Avocado a devenit o „icoană” culturală modernă, sinonimă cu cafenelele hipster și postările la modă pe Instagram. (…) ,Cu toate acestea, producția de avocado este consumatoare de energie și de resurse: fiecare avocado necesită 320 de litri de apă pentru a creşte şi a recolta la nivel international. Avocado este una dintre culturile cele mai nesustenabile de exportat din cauza naturii lor delicate, perisabile, iar fermele de monocultură în stil plantație necesare pentru a satisface cererea globală de avocado conduc la defrişarea unora dintre cele mai diverse peisaje din lumea.”

Versiunea britanică este făcută în principal cu fasole și alune de pădure cremă care ar aduce o cantitate bună de grăsime. Deși uleiul de măsline este asemănător grăsimii de avocado – nu putea fi folosit deoarece și acesta vine din import. În schimb, uleiul de rapiță presat la rece a fost selectat datorită disponibilității largi a produselor cultivate în Marea Britanie și a asemănării profilului său de acizi grași cu avocado. În centru în locul samburelui este o nucă întreagă sau castană. Reţeta rafinată a lui Shokouhi este învelită într-o piele de avocado artificială realistă, făcută din ceară şi colorată cu colorant alimentar. Ambalajul este biodegradabil şi compostabil şi poate fi, de asemenea, reciclat într-o lumânare în cazul în care consumatorul dorește.” DETALII

ARHIVĂ: MEGA IMAGE: “Vindem hering în piele de somon” OXO MIERE „DIN FLORI”: Amestec „provenit din România, Ucraina, China, Republica Moldova” OXO MICI VEGANI: Grătar la iarbă verde de 1 Mai în Postul Paștelui. Clasic! OXO TABELUL LUI MENDELEEV: Ingrediente folosite pentru produsele de brutărie/ cofetărie din supermarket OXO CIOARA VOPSITĂ: După băiță puiul fericit “galben ca cel de curte” devine cu pete ca dalmațianul. OXO IDENTIC NATURAL: Pate porc cu ficat de gâscă. Sau de rață! OXO CULMEA SĂNĂTĂȚII PUBLICE: Sare formată acum 250 milioane de ani expiră anul viitor!

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s