PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PIAȚA AMZEI, SECTOR 1: Primăria a alungat singurul brânzar autentic, venit din Maramureș. Au rămas doar flori și 2 tarabe cu fructe. Muncim, nu gândim!


SURSA

N.R.: „Piaţa Amzei, cunoscută initial sub numele de „Piața Mică” a fost deschisă în anul 1841, pe locul proprietăţii familii Neculeşti, boieri înstăriţi ai vremii ce deţineau mare parte dintre locuinţele situate între Calea Victoriei şi Bulevardul Magheru. Numele pieţei provine de la măreaţa biserică din apropiere, ctitorită în anul 1810, de Amza Naescu, al doilea vistier al țării la acea vreme. Încă de la începutul existenței sale, Piaţa Amzei a fost un important punct comercial. Aici se găseau, spre încântarea bucureştenilor, de la mărfuri de diferite feluri, până la pește, fructe și legume, sau mirodenii. Cumpărătorii, îmbiați de prospețimea mărfurilor, cu greu puteau refuza ofertele precupeților şi muşteriilor, al căror strigăt se îngâna, ca într-un cântec pierdut şi uitat astăzi, cu tropotul cailor și scârțâitul carelor pline. (…)

În perioada interbelică hala comercială a pieței a fost demolată, pe locul care este construit sediul primăriei sectorului Galben, după cum erau marcate atunci sectoarele, apoi a funcţionat o vreme și Teatrul „,lon Creangă”.

Astăzi toate acestea au dispărut odată cu modernizarea pieței, în schimb sunt o mulțime de magazine, fast-food -uri, cafenele sau cofetării, care poate, vor fi evocate și ele cândva cu nostalgie, asemenea celor din trecut…” DETALII

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s