PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MULCI SAU ANTIMULCI: În loc să hrănească solul îl contaminează cu microplastic. Câte-un pic, pic, pic, până când totul va fi acoperit cu plastic!


INSIDER: „Câte-un pic, pic… până când totul va fi acoperit cu plastic! În timp ce domnul Primar Ciprian Ciucu încearcă să ne convingă că lucrează cu cei mai buni specialiști pentru amenajarea spațiilor verzi, ADPDU Sector 6 se mândrește cu mai multă poluare cu plastic.

În locul foliei de mulcire din PLASTIC, ar putea folosi materiale NATURALE pentru mulcire, care în timp vor hrăni solul, în loc să îl contamineze cu substanțe chimice și cu microplastic. S-a putut înainte de era poluării cu plastic, se poate și acum.

Dacă veți urmări marginile acestor folii de mulcire din plastic, veți observa că se franjurează după o perioadă (unele sunt deja franjurate încă de la instalare), apoi încep să se spargă în bucăți de plastic din ce în ce mai mici, contaminând totul în jur, ajungând la un moment dat, sub formă de nanoplastic și microplastic, până în țesuturile plantelor.

Există deja atâtea studii care au demonstrat că mâncăm, respirăm și bem plastic, dar totuși autoritățile insistă să-l încorporeze peste tot în mediul ambiant, ignorând complet consecințele pe termen mediu și lung. Cei mai buni specialiști, dar degeaba! FOTO Facebook „ADPDU Sector 6. Plasticul este acoperit cu mulci natural, evident nu pentru sănătatea mediului, ci pentru efecte vizuale…” SURSA

N.R.: „Prin mulci (din engleză mulch) se înțelege un strat de materie organică cum ar fi paie, frunze, resturi vegetale, rumeguş etc. El este aplicat pe suprafața solului pentru a păstra umiditatea prin scăderea evaporării şi pentru a împiedica creşterea buruienilor. De asemenea, mulciul poate asigura, prin descompunere, substanțele nutritive necesare plantelor, previne infiltrațiile care favorizează eroziunea solului şi împiedică îngheţarea suprafeței solului.

Operațiunea de acoperire a solului cu foi, frunze, rumegus etc. se numeşte mulcire. Mulciul, mai ales cel de culoare închisă, împiedică pătrunderea luminii la buruieni și le forțează alungirea, respectiv etiolarea și epuizarea. Mulcirea solului este și o lucrare protectivă, care are la bază exemplul naturii. În pădure, la suprafața solului există un covor vegetal permanent, numit litieră. Practic, mulciul este litiera grădinii de legume din fermă. Mulcirea nu se aplică în grădinile umede şi umbroase, mai ales în grădinile în care există probleme cu limacşiilnecesită citare] (melcii fără cochilie) sau cu rozătoarele. Materialele pentru mulcire trebuie să fie ieftine şi disponibile în cantități suficiente, uşoare, uscate sau semiumede: paie, pleavă, frunze, rumegus, talaş, coajă de copac, turbă, litiera de pădure, compost sau gunoi semifermentat, uneori şi folie de plastic. Mulcirea nu este o operaţie menită să înlocuiască fertilizarea culturilor, dar poate avea și un efect secundar de îngrășare a solului, în special cu azot. Mulcirea reprezintă o precompostare, de aceea materialele care se strâng după efectuarea mulcirii, se păstrează pentru anul următor sau trec e direct la compostare.

Grosimea stratului de mulci depinde de materialul utilizat. Dacă materialul este proaspăt, cu conținut suculent, se depune într-un strat subţire, astfel încât acesta să se descopună și să nu facă mucegai. Materialul uscat (fân, paie) poate fi suprapus într-un strat de 20 cm și mai mult, deoarece este mai poros şi permeabil la aer.

Primăvara, pur și simplu se desface mulcul în locurile în care se va semăna sau planta ceva, lăsând acoperit solul din jur. Astfel, buruienile nedorite întârzie în creștere, în timp ce plantele cultivate pot să crească liber. Dacă există un strat suficient cu mulci, aproape că nu mai este nevoie de prăşit. Nu trebuie folosite în fiecare an aceleași materiale pentru mulci, spre a permite o hrănire diversificată a solului. Sub mulci trăieşte o mare varietate de ființe vii, cele mai importante dintre ele fiind râmele. Mulcirea permanentă va avea ca rezultat că peste un timp nu va mai fi nevoie de săpat şi de afânarea solului, deoarece râmele fac acest lucru.” DETALII

ARHIVĂ: SUBSTITUT: Mâncăm plastic, ne îmbrăcăm în plastic, suntem de plastic. OXO VERDE DE BACĂU: “Sempervirescent. Se întreține cu mopul și ceva detergent ecologic”

Un răspuns

  1. Pingback: MATRIX VERDE: Grădină post-apocaliptică în buricul Bucureștiului. Natură moartă sau „După mine, potopul!”? | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s