PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ORADEA: Statuia Reginei Maria a României a întâmpinat centenarul încoronării într-o mantie din flori


INSIDER: „Istoria, fotografia și poezia s-au împletit la Oradea: Regina Maria a României care poartă o mantie confecționată din flori.

Statuia Reginei Maria a României a întâmpinat centenarul încoronării în haine de sărbătoare. În centrul municipiului Oradea, statuia Reginei Maria a fost învelită într-o mantie din flori și ferigi uscate, care coboară de la umeri până la baza soclului.

O zi întreagă au muncit trei florari din Beiuș, ca să învăluie statuia Reginei Maria din Oradea și soclul din fața teatrului, care-i poartă numele.

Ideea mantiei de flori a venit de la Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice, căreia i s-a alăturat o familie de florari. Au vrut să marcheze astfel (și altfel) centenarul încoronării regelui Ferdinand I și a Reginei Maria.

Andrea Flore-Iszak – proprietara unei florării: „Am folosit ferigă, culeasă de pe câmp, ferigă uscată, care o fost vopsită. Am încercat ca să putem să redăm cum a fost mantia Reginei. Avem diferite soiuri de flori, crizanteme, avem gerbera, avem garoafe.”

Angela Lupșea – director Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice: „Era foarte clar că statuia Reginei Maria, dar și statuia Regelui Ferdinand I, din centrul orașului – să fie îmbrăcată de sărbătoare, la Centenarul Încoronării.” SURSA

ARHIVĂ: BALCIC: Locul unde Regina Maria și-a lăsat sufletul și inima. Atunci era pământ românesc! OXO REGINA MARIA: Un diplomat “irezistibil” care și-a îndeplinit datoria pe toate fronturile activităților sale! OXO PARIS: „Promenada Reginei Maria” în fața Turnului Eiffel, omagiu pentru cea mai iubitoare apărătoare a României

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s