PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ORIENT EXPRESS: De la Paris la Istanbul via Gara de Nord, 11 zile, 120.000 euro!


INSIDER: „Pentru cei care sunt interesați să vadă celebrul tren Orient Express ajuns în România. Am sunat la CFR Călători și am primit următoarele informații: Trenul a ajuns astăzi, dar la orele 17:00 a plecat către Grivița pentru că nu staționează în Gara de Nord. Mâine, înainte de orele 10:00, trenul ajunge din nou în Gara de Nord de unde își continuă drumul către destinația finală. Probabil pe la un 9 și ceva a.m., trenul va fi în Gară și poate fi admirat înainte să plece și să revină la anul.Pentru cei care sunt interesați să vadă celebrul tren Orient Express ajuns în România. Am sunat la CFR Călători și am primit următoarele informații: Trenul a ajuns astăzi, dar la orele 17:00 a plecat către Grivița pentru că nu staționează în Gara de Nord. Mâine, înainte de orele 10:00, trenul ajunge din nou în Gara de Nord de unde își continuă drumul către destinația finală. Probabil pe la un 9 și ceva a.m., trenul va fi în Gară și poate fi admirat înainte să plece și să revină la anul.

Celebrul tren Orient Express a ajuns astăzi în România și a oprit, în aceeași zi, în gările Sinaia și București Nord, pentru ca de mâine să-și continue călătoria spre Istanbul, destinația finală.

Călătoria durează 11 zile și are loc o singură dată pe an. O astfel de călătorie costîntre 5000 € și 120.000 € pentru o persoană.

Conform programului oficial, Venice Simplon Orient Express a sosit în Gara Regală Sinaia luni, 29 august, unde a staționat între orele 08:52 – 12:20, iar apoi a ajuns în Gara de Nord din București la 14:16. A doua zi, trenul va pleca spre Videle, Giurgiu și apoi Istanbul.

Trenul legendar, cu plecare din Paris, își reia astfel călătoria în acest an, după doi ani de pauză din cauza restricțiilor impuse în condițiile pandemiei. (N.R.: Primul tren Orient Express a fost pus în circulație la 5 iunie 1883 și a unit Parisul de Constantinopole, actual Istanbul.)

În timpul regimului comunist, Orient Express nu a circulat prin Romania, fiind interzis. Foto: Alex Huszár” SURSA

ARHIVĂ: GARA DE NORD: Pagină de istorie la Linia 14. Trenul Regal s-a întors!

Un răspuns

  1. Pingback: VIP, GARA DE NORD: Aniversare 150 ani, Salonul Regal deschis 3 zile și publicului mâncător de semințe de la clasa a 2-a! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s