PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MERCEDES VISION AVTR: „O interacțiune complet nouă între om, maşină şi natură.” Pare proiectată de Gaudi și abia coborâtă de pe Sagrada Familia!


INSIDER: „În luna ianuarie 2020, înainte ca Pandemia să anuleze saloanele auto, Mercedes-Benz a prezentat un concept al unei mașini futuriste bizare în cadrul unui showroom din Las Vegas. Acum, compania a făcut publică o filmare cu maşina testată pe şosea. Conceptul este denumit Vision AVTR și Mercedes a prezentat maşina ce pare desprinsă din filmele SF în parteneriat cu franciza, „Avatar”. Mercedes afirmă că ideea din spatele vehiculului a fost de a crea ,,o interacțiune complet nouă între om, maşină şi natură”.

În locul unui volan autovehiculul are un ,,element de control multifuncțional mai

” care poate fi operat cu o singură mână de către şoferi.

„Prin plasarea mâinii pe unitatea de control, interiorul prinde viață şi vehiculul recunoaşte șoferul prin bătăile inimii şi respirația acestuia”, afirmă Mercedes.

Producătorul german a afirmat că ținteşte să obțină un design mai organic pentru Vision AVTR decât cel al maşinilor aflate pe şosele în prezent, incluzând 33 de ,,flapsuri bionice” în spatele maşinii care să arate ca solzii unei reptile.

Deşi va mai dura ceva timp până când vom avea un vehicul care să permită ,,contopirea omului și a maşinii”, după cum susține Mercedes, Vision AVTR afişează unele elemente interesante care ar putea să ajungă la producția în masă.

De exemplu, conceptul se laudă cu o caracteristică numită Crab Walk, care utilizează roțile de pe puntea din spate pentru a le aranja într-o singură direcţie cu cele din față și a le bloca în această poziție, ceea ce constituie o diferență față de bine cunoscutul sistem de roți spate directoare. Sistemul respectiv a fost anunțat și de către Hummer pentru viitoarea sa furgonetă electrică.” SURSA

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s