PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

OLTCIT LA WASHINGTON: „Lumina stinsului amor/ Ne urmăreşte încă”


INSIDER: „Relax în Washington.” SURSA.

N.R.: „În 1984 am plecat din Craiova în Europa de Vest, 34000 de km mai târziu, am ajuns victorios cu bordul meu crăpat în Washington DC.” Darie Manea e plecat din România de peste 20 de ani, locuiește în Maryland și conduce mașini din România pe străzile americane, exact aşa cum visa în copilărie. În noiembrie 2021 a defilat cu Oltcitul lui, produs la Craiova la Parada Trabanturilor (Muzeul Spionajului din Washington DC), expoziţie a automobilelor vechi din blocul estic. Are „numere de BZ” pentru că în SUA nu există număr de înmatriculare în față.

Dacia lui Darie a fost de fapt prototipul pentru jocul video PUBG, distribuit în toată lumea. Ulterior a recondiționat-o, iar acum bate America în lung și în lat pentru a participa la evenimentele dedicate nostalgicilor şi pasionaţilor de maşini vechi.

„În România, din păcate, cu vârsta și puterea financiară nu am putut să-mi permit să am un autoturism românesc. Aici simţeam nevoia de ceva autohton, ceva românesc, ceva cu care am copilărit.” DETALII

„La steaua care-a răsărit/ E-o cale-atât de lungă,/ Că mii de ani i-au trebuit/ Luminii să ne-ajungă.

Poate de mult s-a stins în drum/ În depărtări albastre,/ Iar raza ei abia acum./ Luci vederii noastre,

Icoana stelei ce-a murit/ Încet pe cer se suie:/ Era pe când nu s-a zărit,/ Azi o vedem, şi nu e.

Tot astfel când al nostru dor/ Pieri în noapte-adâncă,/ Lumina stinsului amor/ Ne urmăreşte încă.” (La Steaua, Mihai Eminescu)

ARHIVĂ: OLTCIT 1981-1995: Oltence abandonate, gata de tuning şi aproape gata de înmatriculare? *** INIMA DE BMW: „Unele lucruri sunt iubite pentru că au valoare. Altele au valoare pentru că sunt iubite.”

Un răspuns

  1. Pingback: 695=OLT: Olteni sub acoperire! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s