PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

STRANIU & RECONFORTANT: „Niciodată hidoșenia, impuritatea, siluirea nu au – nu pot avea – ultimul cuvânt.”


INSIDER: „Când crezi că vandalismul, urâțenia, monștrii delăsării și ai nevolniciei s-au oploșit pretutindeni și au capturat spațiul public, apare un om care înnobilează o ruină, un perete crăpat și mâzgălit.

Julio Anaya Cabanding este un artist spaniol care pictează acolo unde alții distrug ori își lasă însemnele neroziei: pe zidurile instituțiilor, în hale abandonate și insalubre, pe garduri, betoane triste și dărâmături.

Cel mai adesea, tânărul reproduce în 𝑡𝑟𝑜𝑚𝑝𝑒-𝑙’œ𝑖𝑙 tablouri celebre – și trebuie să fie straniu să dai, într-o bună zi, în drumul tău, când treci cum ai trecut de atâtea ori, indiferent la insanitățile de pe ziduri, peste surâsul Fetei cu cercel de perlă, al Giocondei sau, ca aici, peste Marat, cel asasinat în cadă…

Straniu și reconfortant în același timp: este semnul limpede că niciodată hidoșenia, impuritatea, siluirea nu au – nu pot avea – ultimul cuvânt.

P.S. Preferata mea (Nu vă ascund că mi-au dat lacrimile.)

imagine © Julio Anaya Cabanding
|𝑎𝑝𝑢𝑑 Jacques-Louis David – 𝐿𝑎 𝑚𝑜𝑟𝑡 𝑑𝑒 𝑀𝑎𝑟𝑎𝑡, 1793″ SURSA

ARHIVĂ: SIRIA: „Sărutul” lui Klimt într-un oraș devastat de război alină și resuscitează speranța pentru o lume mai bună

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s