PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

EFES, TURCIA: Casa Fecioarei Maria, locul sfânt unde clericii ortodocși, catolici și musulmani slujesc împreună


INSIDER: „#casamaiciidomnului
#turcia Casa Maicii Domnului (Panaghia Kopulu) mai este cunoscută sub denumirea de Casa Fecioarei Maria și este considerată drept locul în care Maica Domnului a trăit ultimii ani din viață. Această casă a devenit loc de pelerinaj pentru mulți credincioși, fiind considerată un loc sfânt, atât de creștini, cât și de musulmani.

Casa Maicii Domnului este situată între Efes și Selciuk, pe Muntele Privighetorii, la 8 km de Poarta Magnezia din Efes. Accesul cu mașina este facil. Mergând pe drumul cu serpentine care duce la Casa Maicii Domnului, vei întâlni și statuia din bronz a Fecioarei Maria, cu o înălțime de 3 m. Acest loc poate fi considerat și un punct de belvedere de unde poți avea o panoramă frumoasă asupra orașului Selciuk.

În fiecare an, pe data de 15 august, aici sunt organizate slujbe religioase. Praznicul Adormirii Maicii Domnului constituie una din rarele ocazii în care clerici ortodocși, catolici și musulmani slujesc împreună.

Casa Maicii Domnului este amplasată într-un parc frumos, înconjurat de un brâu gros de vegetație. Este construită din piatră și are o formă rectangulară, cu aspect de bisericuță cu cupolă. Casa are două camere și o mică bucătărie, pentru vizitatori fiind deschise doar cele două camere. În casă se intră printr-o ușă îngustă cu arcadă, se trece printr-un nartex îngust și se ajunge în încăperea principală. De aici se trece în camera din dreapta, cea care a fost dormitorul. Interiorul casei a fost păstrat simplu și auster. Nu vei găsi aici decât altarul cu icoana Maicii Domnului și alte icoane care o înfățișează pe Fecioara Maria.” SURSA

N.R.: Casa a fost descoperită după aproape 1800 de ani datorită „viziunilor” unei călugărițe germane, Anna Katherina Emmerick, care a descris locul cu o precizie uimitoare, deși nu fusese niciodată acolo. Lângă casă sunt 3 izvoare: primul este dătător de sănătate, al doilea pentru dragoste, iar al treilea pentru bunăstare materială. Un zid alb lung de 20-30 de metri, Zidul Dorințelor, unde credincioșii lipesc bilețele cu rugăminți către Fecioară.

Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: „Femeie, iată fiul tău!” Apoi a zis ucenicului: „Iată mama ta!”. Și din ceasul acela, ucenicul a luat-o la sine. (Ioan 19, 26-27)

După Învierea din morți a lui Iisus, dar și de teama persecuției evreilor, Sfântul Apostol Ioan Evanghelistul (Apostolul Asiei) a luat-o cu sine pe Fecioara Maria și a părăsit Ierusalimul, căutând u loc ferit pentru a o proteja pe Fecioară. DETALII

ARHIVĂ: PEȘTERA SFÂNTULUI ANDREI: Binecuvântată de Apostolul lui Iisus, prima biserică creștină din România!

2 responses

  1. Pingback: CUNUNA LUI HRISTOS: După 2000 de ani, într-un seif din Muzeul Luvru | infoINSiDER.ro

  2. Pingback: BETLEEM: Locul Naşterii Domnului, marcat de o stea din argint cu 14 colţuri realizată din porunca domnitorului Constantin Brâncoveanu | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s