PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ALEXANDRIA, TELEORMAN: Ajay Kumar, cetățean indian, cu permis de muncă în România, a parcurs 6000 de kilometri pentru a câștiga o pâine. A ajuns pe străzi, umilit de polițiștii locali!


INSIDER: „Umilit de polițiștii locali, hrănit de reporteri

Ajay Kumar, un bărbat din India, tatăl a doi copii, a parcurs aproape 6000 de kilometri pentru a câștiga o pâine în România.

Printr-o conjunctură nefericită de evenimente, a ajuns să doarmă pe străzi, in Alexandria. Aici a fost tratat in batjocura de polițiștii locali, și batut, conform spuselor sale, de oamenii legii. Cu masca pe gură, plină de sânge, tremurând de frig și de frică, ne-a spus povestea sa.

A plecat din India cu un permis de muncă emis încăpând cu august 2020, pentru o firma din Brașov. A lucrat la asfaltări până acum o lună, când compania respectivă a întâmpinat probleme financiare și ar fi facut restructurări.

Așa a ajuns pe străzi, și, din întâmplare, în Alexandria de Teleorman. Aici a fost batjocorit și chiar bătut de cei care ar fi trebuit să îl apere.

Chiar în această seară, un echipaj de poliție locală format dintr-un bărbat și o femeie care obișnuiește să facă grătare la Frumoasa cu șeful acestei instituții, fiind deci o protejata a conducerii a oprit mașina în dreptul băncii pe care barbatul se odihnea. S-au dat jos la el și l-au trezit cu picioarele.

Pentru că Ajay nu vorbește decât engleză, s-au dat păgubași și au plecat, nefiind în stare să deslușească la lumina lanternei documentele barbatului, redactate în indiană și engleză, în condițiile în care ne îndoim că politistii locali din Alexandria stăpânesc limba română.

Apoi, nervoși că reporterii publicației ImpactNews24 se îndreaptă catre zona pentru a vedea despre ce este vorba, cei doi „oameni ai legii” s-au urcat rapid în mașină, au pornit rampa luminoasă și au întors pe linie dubla continuă, în grabă probabil spre o altă „urgență”.

Ne-am apropiat de bărbatul lovit cu picioarele de angajații primăriei care poartă haina de polițiștii local și am aflat o poveste dureroasă: pentru a asigura trailul celor doi copii, bietul om a fost nevoit să obțină o viza de muncă tocmai în România, la drumuri și poduri, ca muncitor, la 6000 de kilometri de caminul său. A ajuns să doarmă pe străzi, înfometat și în frig.

Nici nu știe exact unde este.

De câteva zile cerșește bani oamenilor din Alexandria pentru a-și putea cumpăra un pateu de la nonstop.

Lihnit de foame și murdar, ne spune că și-ar dori să continue să muncească la noi în țară , întrucât în India nu poate să isi întrețină familia.

Are permis de munca valabil până în august 2021 și este dispus să muncească în orice domeniu.

Reporterii nostri i-au adus o masă caldă și haine noi în care să se schimbe, precum și o pătură nou nouță, să îi țină de cald.

Am vrut să îi arătăm că în Teleorman și Alexandria nu sunt doar oameni cărora nu le pasă de semeni și care nu și-au pierdut umanitatea.

I-am promis că vom reveni și mâine cu o masă caldă, cu condiția să îl vedem schimbat și spalat.

Cu lacrimi in ochi, ne-a mulțumit și ne-a spus că ne va aștepta.

Toata scena s-a petrecut chiar în parcul central din Alexandria, din fața mănăstirii Sfantul Alexandru, simbolul orașului.

Bărbatul poate fi găsitit în parcul „Cinema” de lângă Catedrala-Manastire, iar petiția pentru poliția locală poate fi semnată la adresa.” SURSA

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s