PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ROIREA ALBINELOR: Dacă găsiți un roi adunat ciorchine, nu încercați să-l scuturați! Albinele se vor întoarce, vor trece și prin foc pentru a ajunge la regina lor.


INSIDER: „Roiurile de albine
În luna mai albinele roiesc, e modul în care se înmulțesc familiile. Regina bătrână și o parte din albine părăsesc stupul, se adună ciorchine pe o creangă, un gard, sub o streașină, etc, apoi cercetașele vor călăuzi roiul spre o nouă locație.
Când roiesc, albinele nu înțeapă! Își umplu gușa cu miere, provizii, și nu mai pot folosi și acul.
Dacă vedeți un roi adunat ciorchine nu încercați să-l scuturați, nu le alungați, albinele se vor întoarce, vor trece și prin foc pentru a ajunge la regina lor.
Cel mai înțelept lucru ar fi să anunțați un apicultor. Așa veți scăpa de albinele de care vă e frică, albinele vor trăi și apicultorul probabil va avea un roi în plus.
În București este Patrula Apicolă Urbană. În toată țara sunt apicultori. În Brașov și împrejurimi pot veni eu dacă nu e cineva mai aproape.
Să nu uităm, datorită albinelor avem ce pune pe masă.

În poze sunt roiurile mele din 2019, ajunse în mărul de lângă stupi. În 30 de minute erau în cutie, au fost ușor de luat.” SURSA

N.R.: Un stup poate găzdui un anumit număr de indivizi. În luna mai când este multă mâncare, numărul ecloziunilor depășește rata mortalității lucrătoarelor, populația crește prea mult, iar regina bătrână pleacă împreună cu o parte din albine.

UPDATE

INSIDER: „Ploiești, zonă centrală, str. George Coșbuc, zonă foarte circulată, gelateria Provence.

Dacă există un apicultor interesat să le preia într-un stup …
Nu au multe șanse de supraviețuire, poluare mare, dar mai ales pericolul acțiunilor de dezinsecție, e unul ridicat în oraș.
Oricând mirosul unui parfum mai intens al unui trecător, sau orice altă activitate umană care le poate deranja, poate genera un atac din partea lor.” SURSA

2 responses

  1. Pingback: MADE BY BEES: Sculpturile din ceară de albine, fragile dar extrem de stabile. Fagurele de miere supraviețuiește zeci de mii de ani! | infoINSiDER.ro

  2. Pingback: APITERAPIE: Cel mai curat aer din lume se află în stup. Complet steril la o temperatură constantă de 35°C și o umiditate de 90%! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s