PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

RECRUTARE: Agenția Spațială Europeană caută astronauți sub 50 de ani. Nu trebuie să rezolve rubik-ul în 10 secunde și nici să se sperie de lockdown!


INSIDER: „Dragi prieteni, dați-mi voie să vă anunț că Agenția Spațială Europeană a deschis un nou program de recrutare a viitorilor astronauți, primul după 11 ani de tăcere (știut fiind că exigențele sunt mari, locurile – puține). Procesul de selecție se va desfășura în șase etape și se va întinde până în octombrie 2022, perioadă care include și antrenamentele fizice, inclusiv rotațiile în drăgălașa centrifugă, unde mușchii, neuronii și tot sângele din vene trebuie să poată suporta accelerații până la 9G. Altminteri, repertoriul obișnuit: „scândura pilotului“, „abdomenul comandantului“, înot, curse cu obstacole și de rezistență, gimnastică și diverse alte probe. Nu trebuie să rezolvi rubikul 10×10 în cinci secunde, nici să fii maestru internațional la șah, dar e limpede pentru oricine că ai nevoie de o minte clară, anduranță psihică, un bagaj solid de matematică și fizică, masterat în inginerie, medicină, biologie sau altă știință, o poliglotie onorabilă (nu te îngrijora dacă nu știi limba rusă: o vei învăța în timpul pregătirilor, înainte de prima misiune în spațiu).
Și, desigur, cel mai dificil de atins între acestea toate: să fii om.

Prima etapă a selecției se încheie pe 28 mai, care pică tot într-o vineri, ceea ce mi se pare corect. DETALII

Succes tuturor! (Aș fi candidat, se înțelege, dar limita de vârstă este, vai, 50 de ani, așa încât mă voi mulțumi să vă țin pumnii.)

P.S. Anunțul nu se adresează, bineînțeles, celor care se agită când aud de 𝑙𝑜𝑐𝑘𝑑𝑜𝑤𝑛: dacă nu poți sta în casă în timpul pandemiei, e greu de crezut că ai putea sta în naveta spațială. imagine © Natacha Einat” SURSA

ARHIVĂ: NASA: Bilete de călătorie pe Marte pentru următoarea misiune din iulie 2026

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s