PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MUZEUL THEODOR AMAN: Holograma pictorului ne poftește să-i vizităm atelierul. Muzeul Municipiului București ne plătește biletul de intrare de Ziua Unirii!


INSIDER: „Muzeul Theodor Aman se află în București pe strada C A. Rosetti nr.8. A fost deschis publicului în anul 1908 și este unul dintre cele mai vechi muzee memoriale deschise în România. Cuprinde o colecție de pictură, grafică și sculptură, precum și ustensilele de lucru și obiecte personale ale pictorului Theodor Aman (1831-1891).

Casa a fost proiectată, decorată interior și exterior (vitralii, obiecte de lemn, pictură murală) de pictorul însuși care jongla cu diferite tehnici și stiluri. Concepția artistică e reflectată de obiectele din casa-document: șevaletul, presa de reprodus gravuri, violoncelul la care cânta, colecția de arme, măști, obiecte orientale. La capătul sălii decorată cu fresce pe întregul perete apare holograma lui Theodor Aman care-și poftește musafirii-vizitatori să-i cunoască atelierul. Muzeul e deschis de miercuri până duminică, între orele 10-18. Bilete intrare: 10 lei adulți, 5 lei redus, 15 lei taxa foto. DETALII

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s