PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PARCUL NAȚIONAL MUNȚII RODNEI: Cartier de cocioabe locuite toamna trecută de familii de muncitori sezonieri și simbriași ”la negru”


INSIDER: „SEMNE NEBUNE ANUL ARE… PENTRU UNII! În Parcul Național Munții Rodnei, la vărsarea pârâului Lala în Bistrița Aurie, un ”cartier„ de cocioabe întâmpină turistul în prag de an nou. Cocioabele, locuite în toamnă de familii de muncitori sezonieri – culegători de ciuperci și fructe de pădure în parcul cu regim de arie protejată ! – sunt acum pustii, confortul lor fiind același.
Adulți – mame și tați, frați etc. – precum și copii, cu toții nevoiași aduși din județul Bistrița în majoritate, au lucrat ca pe ”moșia lu’ tac’ su’ ” pentru un patron, fiul unui primar liberal din zonă; întrupând astăzi sclavagismul jefuitor de natură, cel care strivind ”corola de minuni a lumii ”, o bagă sub formă de bani în buzunarul unor lacomi și copartizani ai lui Gheorghe Flutur; cum se întâmplă și cu pădurile ținutului; faptele de acest fel fiind ubicue, nu numai într-un parc național ca aici.

Îi invit pe vizitatorii paginii mele de Facebook să inspecteze condițiile de lucru ale acestor simbriași ”la negru”, oarecum asemănătoare cu cele din Germania pe care liberalul Gheorghe a’ lu’ Flutur din Botoșana o admiră la nesfârșit.” SURSA

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s