PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

VERDE INTERMITENT: Nu te obligă să eliberezi banda!


INSIDER: „Lumina verde intermitentă montată la nivelul semafoarelor, în dreptul culorii verzi a semaforului, obligă lăsarea liberă a primei benzi de circulație de către conducătorii de vehicule?

O întrebare simplă, dar care creează anumite psihoze, atât pe rețelele de socializare, dar mai ales în trafic. Ne permite sau ne obligă să facem ceva această culoare intermitentă? Să începem cu începutul! Semaforul principal este un sistem de culori montat în intersecții, iar culorile au următoarea semnificație:

– culoarea roșie INTERZICE accesul în intersecție

– culoarea galbenă semnifică așteptarea schimbării culorilor

– culoarea verde PERMITE accesul în intersecție

Lumina verde intermitentă, adițională semaforului principal (aflată în funcțiune) PERMITE accesul virajului la dreapta și nu OBLIGĂ la nimic. Experiența acumulată prin interacțiunea cu foarte mulți conducători auto m-a determinat să cred că foarte mulți nu cunosc semnficația luminii verzi intermitente, montată, de regulă, la nivelul culorii verzi a semaforului, adică, în partea de jos. Crezând că acea bandă, adică banda nr. 1, de lângă semafor, ar trebui lăsată liberă de către cei care se află pe ea, cei care intenționează să vireze dreapta când lumina verde intermitentă este în funcțiune, se apucă și claxonează, înjură sau pur și simplu sar la bătaie. Când ne deplasăm în direcţia ”înainte” avem dreptul să ocupăm oricare dintre benzile de circulaţie, cu excepţia situaţiei în care este prevăzut altfel prin marcaje sau indicatoare. Aşadar, avem dreptul să ocupăm banda 1 dacă vrem să mergem înainte! Ne punem în mişcare când semaforul de bază de arată culoarea verde. Nu este interzis să ne postăm pe banda 1 de circulaţie, cu excepţia în care avem marcajul pe carosabil care ne obligă să virăm la dreapta! Doar în acest caz nu putem să ocupăm aceasta bandă decât atunci când virăm la dreapta. Așadar, nu mai claxonați, nu mai țipați la cei care ocupă în mod legal această bandă, lumina verde intermitentă nu îi obligă să elibereze acea bandă. Distribuie prietenilor pentru a afla și ei ce e cu lumina verde intermitentă! ” SURSA

ARHIVĂ: UNICUL SALVAT: „Locuri de veci” recuperate din epavele maşinilor implicate în accidente grave! *** CHESTIONAR: Cine are prioritate într-o intersecţie reglementată „româneşte”? Nici Poliţia Ilfov nu ştie! *** QUIZ: Unde nu te vede un șofer de camion? *** VESTA GALBENĂ: Noaptea, toate pisicile sunt negre! *** VERDE LA EDUCAȚIE: Nu ştii, te învăţăm; nu poţi, te ajutăm; nu vrei, te amendăm!

Un răspuns

  1. Pingback: EXPLOZIE ANVELOPĂ: La o viteza de 100 km/h trebuie să NU te gândești la frână! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s