PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SUA vs RO: Schimbi locul schimbi norocul?


INSIDER: „Soacra mea (americancă) are 89 de ani și merge la gym de trei ori pe săptămână; pentru a rămâne flexibilă și cu tonus bun. La 70 de ani a deschis o nouă firma și la 75 s-a recăsătorit, după ce a fost văduvă un deceniu. Aparține unui club de arte care organizează concerte și expoziții, merge frecvent la teatru, la cinema și evenimente artistice. Aparține și unui club (book club) și în fiecare lună citește o carte (aceeași toți membrii clubului) pe care împreună o dezbat. E un pretext pentru a sta activ, curios și conectat social, pentru a lua ceaiul cu prieteni. Folosește un iPhone pe care își comanda Uber și cu care face poze. Merge la un curs de istorie pentru că “history always interest me and finally I have time to find more about it”.

Este născută în 1930, în anul Caprei, în zodia Balanței. Niciodată nu vorbește despre boli, bolnavi, tratamente, dureri sau neplăceri. Niciodată nu vorbește rău despre oameni și nu exprimă păreri nesolicitate. Întotdeauna vrea să știe ce este nou în știința, ce este “ Current” la moda – în design, în muzica, cinema, fashion. Este foarte punctuală, disciplinată, și “ considerate” ( îi pasă de ceilalți). Foarte multe dintre cele enumerate mai sus nu implică a cheltui bani, ci o anume atitudine și viziune asupra vieții. E important să subliniez asta pentru că…. În acest timp, la jumătate de Glob distanță, părinții mei care au 70 +, merg lunar la medicul de familie, după o rețetă. Se consumă și se ceartă din cauza evenimentelor din politică, folosesc telefoane cu taste și știu toate bolile celor apropiați, inclusiv tratamentele ce le urmează. Atitudinea lor, deși se vrea deschisă, este în general guvernată de “ NU” (nu se poate, nu este sănătos, nu îi cunosc, nu merge culoare deschisă la vârsta mea, nu are efecte secundare?)

Ei nu merg la evenimente pentru ca este aglomerat / gălăgie/ dezordine/ departe/ caniculă / ger/ prea periculos. Ieșirile lor sociale sunt la clinică, la piață, în familie, scurte călătorii, la biserică. A, și au un cavou bine pus la punct, și taxele bisericești, anuale, plătite la zi. Stau și ma întreb unde, cum și de ce se produce acestă discrepanță între stilul lor de viață. Cum seniorii vestici au decis să meargă la un free – concert, iar cei români să stea pe bancă, cu vecinii lor și să vorbească despre reumatism?” SURSA

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s