PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PLĂCUȚE BILINGVE: Simbol al respectului dintre locuitori. Prieteni indiferent de etnie sau religie!


INSIDER: „Orașul Bătania (Battonya) din Ungaria se află la o distanță de aproximativ 7 km de frontiera cu România. Inscripțiile bilingve sau trilingve ne întâmpină încă de la intrarea în localitate. Diferite instituții din Bătania beneficiază de astfel de inscripții, inclusiv Primăria. Steagul României poate fi văzut pe clădiri publice. Conform ultimului recensământ, populația românească din Bătania este de aproximativ 8.5% din totalul populației.

Acest exemplu de toleranță și prietenie etnică este întâlnit și în alte localități ale Ungariei, în județele Békés, Csongrád și Hajdú-Bihar, unde există comunități românești, deși nu este stabilit un prag procentual anume, inscripții în română sau drapele putând fi văzute și în localități unde etnicii români reprezintă aproximativ 5% din totalul populației.

Inscripțiile bilingve/trilingve sunt întâlnite și în județul Arad sau în alte părți ale Transilvaniei. Este important să le respectăm și să nu le privim ca un lucru negativ, deoarece prezența unei comunități etnice este un fapt pozitiv din toate punctele de vedere și nu îl ultimul rând, acestea sunt un simbol al respectului dintre locuitori, care au fost și sunt prieteni indiferent de etnia sau religia acestora.” SURSA

ARHIVĂ: HAR-COV: „Românii sunt trataţi ca nişte străini, iar propaganda extremiştilor maghiari s-a mutat în presă” *** NEM TUDOK: Aveţi bancomat şi pentru forinţi? *** NATURĂ CU HUSAR: „Tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul, mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este. Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste!”

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s