PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

RÂȘNOV: „O bătrână de 74 de ani, evacuată din casă de patronul DinoParc!”


INSIDER: „”PRIVATIZAREA” promenadei din Râșnov face prima victimă: o bătrână de 74 de ani, evacuată din casă de patronul DinoParc!

În vârstă de 74 de ani, Dna Călugăr Eugenia, locuiește de 28 de ani în cantonul Ocolului Silvic din Promenadă. Convenția pe care o avea cu Ocolul Silvic a fost ca ea să întrețină cantonul, în schimb primind dreptul de locuire pe viață. Din păcate, când la mijloc sunt interese financiare, promisiunile se cam uită…

VÂNZAREA: Pentru că locația este extrem de atractivă din punct de vedere turistic, “cineva” și-a făcut planul pentru o pensiune/hotel chiar la marginea pădurii și a “convins” Ocolul Silvic să organizeze licitație de vânzare pentru casa respectivă – fără însă ca doamna Călugăr să fi fost informată.

În urma licitației, clădirea a fost cumpărată de Dl Adrian Apostu – managerul și asociat al Dinoparc. Întâmplător sau (mai degrabă) nu, înainte de a se ocupa de afacerea Dinoparc, Dl. Apostu a fost director la O.S. Râșnov.

EVACUAREA: Marți, 01 Oct. 2019, în lipsa dnei Călugăr, la adresă au venit executorul judecătoresc şi reprezentanta noului proprietar care, împreună cu un impresionant echipaj al forțelor de ordine (7 jandarmi și 3 polițiști), au spart uşa, au inventariat bunurile și au sigilat imobilul.

În acest condiţii, Dna Călugăr a ramas pe dinafară, în papuci de casă, fără medicamente, fără haine, fără bani si fără acte de identitate. Din păcate, contactată, împuternicita dlui Apostu, dna jurist de la GOSCOM, a refuzat să-i permită accesul în locuință – pentru a-și lua strictul necesar (acte, bani, îmbrăcăminte, medicamente) – doar dacă dna Călugăr eliberează cu totul spațiul locativ. Menționăm că dna jurist este la curent cu faptul că dna Călugăr nu are o altă proprietate unde să-și mute respectivele bunuri.

SOLUȚIA DE „URGENȚĂ”: În disperare de cauză, doamna Călugăr a împrumutat un cort în care să locuiască în curtea imobilului – după ce a informat proprietarul acesteia (biserica evanghelica). Nota: doar casa a fost vândută, terenul rămânând în continuare a Bisericii Evanghelice.

Constatăm, din nefericire, că toate aceste abuzuri au fost posibile cu largul concurs și complicitatea bisericii evanghelice din Râșnov, care este proprietarul tabular al terenului pe care se află cantonul.

Ne întrebăm retoric: oare care este menirea unei biserici creștine? Să favorizeze interesele financiare ale celor bogați și puternici sau să ajute persoanele în nevoie (sărace, bătrâne, bolnave)?

IMPLICAREA AUTORITĂȚILOR: Din păcate, nici primăria orașului Râșnov nu se dovedește a fi foarte folositoare în situația complicată în care se află bătrâna. Spunem asta pentru că deși, încă din primăvară, aceasta a făcut cerere pentru acordarea unei locuințe sociale, funcționarii primăriei încă nu i-au răspuns la cerere.

Oare cum se va descurca doamna Călugăr în viitorul apropiat: fără casă şi cu o pensie lunară de numai 590 RON???” SURSA

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s