PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

DUMBRAVA: “Nu oricând ți se oferă posibilitatea să ai în grijă un om imobilizat la pat care a trăit într-un asemenea loc, suferind de foame și frig într-o mizerie cruntă.”


INSIDER: „Rareori mi-a fost dat să mă uit atât de mult la o poză ca în această săptămână. O poză trimisă de un asistent social însoțită de rugamintea de a primi un bolnav la Dumbrava, bolnav imobilizat la pat fără posibilitatea de a se îngriji singur. Înca am întipărită în minte acea imagine în care departe la orizont se zărește un sat, mai precis câteva case cu acoperiș roșu, apoi un câmp verde iar la marginea lui, câțiva pomi goliți de frunze, neîngrijiți și rușinați parcă de priveliștea pe care o aveau în fatța de-a lungul timpului. La cațiva metri de ei, mai multe bucați de plastic și nailon încercau parcă să protejeze ceva de intemperiile vremii, și pentru ca să nu fie luate de vânt, peste ele erau aruncate cateva tufe de buruieni uscate cu tulpina groasă, bulgări de pământ, frunze și bolovani. ( foto)

Privind acea imagine, surprinsă din unghiul respectiv nu aveai cum să-ți dai seama ce era de fapt acolo și nici ce se ascunde dedesubt. Faptul că într-o parte a foliei de plastic era și o prajină care o susținea într-un fel ca pe o terasă îți putea crea impresia că dedesubt ai fi putut adăposti câte ceva, dar nu lucruri de valoare intrucât „acoperișul” era atât de șubred și improvizat încât nu prezenta nici o siguranță sau protecție pentru „bunurile” de sub el. O a doua poză, făcută dintr-un alt unghi aduce mai multă „lumină” si descoperim că acolo există o ușa. Sau mai bine zis, un fel de ușa. E legată cu sârmă, în loc de sticlă are două bucăți de plastic care se chinuie zadarnic să acopere golul prin care se vede că înăuntru este intuneric beznaă, iar ca să intri nu poți dacă nu te apleci serios, urmând să rămâi așa gârbovit la propriu tot timpul șederii înăuntru. Acolo, primul lucru pe care-l vei putea vedea datorită razei de lumină pătrunsă prin ușa deschisă, va fi o altă prăjină destul de șubredă care are rolul de a susține „tavanul”. Apoi, o mulțime de obiecte de tot felul pungi de plastic, cartoane, sticle, flacoane, haine, oale, toate de-a valma, ne dezvaluie misterul : Acolo locuiește un om! De fapt, acolo locuia înainte. Primăria localității respective s-a autosesizat și pentru că nimeni nu știe nimic despre cei doi copii ai femeii paralizate au hotărât să o trimită la Dumbrava.

Bucuria noastră e imensă. Nu oricând ți se oferă posibilitatea să ai în grijă un om imobilizat la pat care a trăit într-un asemenea loc, suferind de foame și frig într-o mizerie cruntă. Da, e o mare onoare pentru noi să-i putem fi de folos oferindu-i un trai decent, îngrijire, tratament, hrană și căldură. (foto) Alături de aceasta femeie, în această săptămână alți cinci bolnavi au fost trimișila Dumbrava, imobilizați la pat sau cu picioarele degerate, bolnavi, fără adapost și fără familie. Vă mulțumim tuturor celor care ne sustineți, deoarece fără ajutorul vostru nu am putea face aceste lucruri. Vă mulțumim și vă dorim un an prosper, să fiți binecuvântați și să fiți o binecuvântare.” SURSA

ARHIVĂ: DUMBRAVA: Fiți darnici în zâmbete, într-o privire caldă, într-o îmbrățișare! “E mai ferice să dai decât să primești… *** DUMBRAVA: “Oameni pentru care viața a fost o luptă continuă pentru supraviețuire, de multe ori o luptă pierdută cu viciile, cu tentațiile sau cu provocările cotidiene” *** 220 DE TĂRGI: „Am dus bolnavii la CAS pentru că funcționarele de la ghișeu mi-au cerut acest lucru”

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s