PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SĂRBĂTORI FERICITE: “Să încercăm să cumpărăm responsabil, să reducem pe cât posibil risipa și să reciclăm ambalajele folosite!”


INSIDER: „Dacă nu v-ați cumpărat încă un braduț, noi susținem brazii artificiali sau confectionați din obiecte reciclate, mult mai creativi și prietenoși cu natura. Anul acesta, voluntarii de la DESIGNETIC (studenți din cadrul Universitații de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, secția Design de Produs) au confecționat un braduț din doze de aluminiu care a fost amplasat în magazinul Penny din Șoseaua Gherase nr. 66-70, București, sector 2.

Dacă ajungeți acolo, nu uitați să aduceți și niște doze uzate de sucuri sau bere care pot fi introduse în aparatul de colectat doze situat lângă braduț (și aveți șansa să câștigați numeroase premii).

În perioada sărbătorilor suntem „vrăjiți” să cumpărăm cât mai mult, dar și să aruncăm cât mai mult …

Să încercăm să cumpărăm responsabil, să reducem pe cât posibil risipa și să reciclăm multitudinea de ambalaje folosite în această perioadă! Sărbători fericite și responsabile!” SURSĂ

ARHIVĂ: BRAD FRUMOS: “Într-un an produce oxigen suficient pentru o familie de patru persoane!” *** TÂRGU-JIU: Bradul de Crăciun costă 100.000 de euro. „Nici Regina Angliei nu risipeşte aşa banii” *** TRENDY: Bradul primit în dar nu se caută la dinţi. Zânei Măseluţă i-au căzut plombele! *** MONUMENT DEGHIZAT: “Nu s-or supăra eroii de acolo, din ceruri, până se demontează bradul?!” *** CIUREL: “Cel mai mare brad și cel mai mare tricolor din București!” *** CONSTANȚA: Târgul de Crăciun s-a închis înainte de Crăciun. În Piața Ovidiu luminițele s-au stins!

Un răspuns

 1. Gabi

  Din pacate, nu este totul asa „verde” precum se crede. Expertii sunt de parere ca brazii artificiali au un impact mai mare asupra mediului daca luam in considerare tot ciclul lor de viata. Azi, brazii artificiali sunt produsi din metal si PVC, un plastic derivat din petrol, non-biodegradabil. Asa ca brazii artificiali nu se pot recicla si nu se pot descompune in natura, ceea ce inseamna ca gropile de gunoi o sa ii gazduiasca secole intregi dupa ce ii aruncati.
  Mai mult, aproape 85% din brazii artificiali sunt adusi tocmai din China, acest lucru marind amprenta lor asupra mediului.
  Brazii confectionati din materiale reciclabile ar fi cea mai fericita alegere pe care at trebui s-o faca toate magazinele, institutiile, primariile ca Slava Domnului avem destui copii talentati si artisti care ar putea sa-si vada de daruirea lor si sa nu fie obligați sa faca cine știe ce job-uri pentru materialele necesare exprimarii artistice sau pentru o bucatica de cozonac de Sarbatori.

  Apreciază

  22 decembrie 2018 la 10:12

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s