PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

GRĂDINA CU SCULPTURI: „În fiecare dintre noi există o conversație între realitate și fantezie”


În fața Ateneului Român din București, Alexandra Nechita, supranumită în copilărie „Micuța Picasso”, a vernisat săptămâna trecută „Grădina cu sculpturi” deschisă până pe 19 octombrie.

Alexandra Nechita: „Este pentru prima oară când expun un ansamblu de sculpturi în țară. Sunt primele realizate chiar aici, cu materiale locale și — lucrul care mă bucură cel mai tare — sunt accesibile publicului, într-un spațiu mai puțin convențional, care încurajează interacțiunea. (…) În fiecare dintre noi există o conversație permanentă între realitate și fantezie. E tema care se reflectă cel mai puternic în acest ansamblu de lucrări, dar care nu îngrădește nicio altă viziune. (…) Acest ansamblu de 8 sculpturi reprezintă atât în realitate, cât și figurativ, un dialog despre dualitate și paradoxuri.

Teoretic, am vrut să abordez dualitatea care ne înconjoară existența: paralelele și contradicțiile dintre realitate și fantezie, dintre datorie și aspirație. Din punct de vedere formal, sculpturile în sine reflectă această dualitate, prin compoziție și structură. Tecutul, prezentul, viitorul, timpul ca arbitru al sorții noastre și natura noastră umană care i se opune la nesfârșit – acest ansamblu de lucrări reprezintă o reconciliere a tuturor acestor conflicte: „Diferențe simultane”, „Coincidențe rearanjate”, „Poezia decepției”, „Iubirea contopește, iubirea separă, „Esența inevitabilului”, „Coregrafia intențiilor”, „Riscurile compromisului” și „Unicorn”.” (SURSA)

Un răspuns

  1. Pingback: EVA BULAI: Pictor la 17 ani, studiază mate-info și vrea să dea la Academia de Arte. “Doamna cu voal” o recomandă! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s