PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MURĂ-N GURĂ: Corupţie, fraudă şi nereguli grave în implementarea Proiectului Fantomă RO-NET!


Plangere penala catre DNA in cazul Ro-NetTRĂDAREA: “Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o organizaţie străină în scopul de a suprima suveranitatea sau independenţa statului, prin acţiuni de subminare economică a statului, ori de aservire faţă de o putere străină, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă.” (Codul Penal) …Aşa să fie?…

Pauleasca - Stalp 42 Scoala Primara Valea HotaruluiINSIDER: „Considerat în ultimii ani drept una din ultimele şanse pe care România le mai are pentru apropierea de standardele de viaţă occidentale, domeniul comunicaţiilor electronice a devenit un canal de scurgere a unor sume de bani incredibil de mari, care a implicat deturnarea şi însuşirea ilegală a fondurilor publice europene şi româneşti de către o structură de tip mafiot, fonduri alimentate din impozitele plătite de contribuabilii europeni.

Paraul Pauleasca Satul TufanuO astfel de “afacere” este, cu siguranţă, şi multlăudatul Proiect RO-NET care, în viziunea iniţiatorilor săi, ar fi “minunea” ce leagă satul românesc, izolat şi uitat, cu lumea intreagă (n.b. este vorba de acelaşi sat din care lipsesc cu desăvârşire lucruri elementare precum reţelele de apă sau canalizare, iar de grupuri sanitare în casă nici nu poate fi vorba. În România de azi mai există sate din care lipsesc şi reţelele electrice sau chiar drumurile de acces…

Plangere catre DNA cazul Ro-Net Completare plangere DNA - Ro-NetS-a spus că Proiectul RO-NET va aduce în era digitală, prin conectarea la reţeaua Internet, un număr de 783 de localităţi din România, atât de izolate, încât operatorii privaţi şi-ar fi exprimat deja intenţia de a nu investi aici în următorii trei ani. Totul pentru… numai 84 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri publice europene şi naţionale, adică peste… 100.000 de euro pentru fiecare localitate ţintă. Beneficiarii direcţi ai acestui contract fraudulos sunt nimeni alţii decât Romtelecom şi Cosmote. Cartelul format din aceste două societăţi a avut o pierdere cumulată netă de peste 200 de milioane de euro (932.922.883 lei), calculat pe cei trei ani avuţi in vedere la evaluarea indicatorilor economici, respectiv 2010, 2011 şi 2012.

DNA - Confirmare de primire Ro-NetPauleasca - Tufanu(…) Şi lucrurile ar rămâne în sfera dramaticului dacă povestea s-ar reduce doar la frauda de 84 de milioane de euro din proiectul RO-NET. Dar, din nefericire, acesta nu este un caz singular, deoarece planul de investiţii până în 2020 al aceluiaşi Minister al Comunicaţiilor, care vizează acelaşi gen de “proiecte” ca RO-NET, însumează… 9.2 miliarde de euro, bani care riscă să aibă acelaşi traseu: către buzunarele unora, în aceeaşi ţară în care sărăcia şi mizeria sunt normalitate.” (SURSA: Frauda-ro-net.com)

Citeşte PLÂNGEREA PENALĂ către Direcţia Naţională Anticorupţie (374 pagini)

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s