RECHIZITORIU: Răspuns la cererile transmise de Adrian Corbu, Director General Adjunct al SMART S.A.
INSIDER: „(…) Te invitam sa precizezi in ce consta reputatia ta profesionala intrucat noi stim si documentele oficiale probeaza urmatoarele: In anul 2013 (an in care tu nu lucrai la Smart SA) societatea a inregistrat venituri totale de 112.341.207 lei si un profit de 8.223.007 lei, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. In anul 2014, an in care tu ai indeplinit prin cumul si atributiile directorului general, societatea a inregistrat venituri totale de 104.848.253 lei si un profit de numai 808.372 lei, de peste 10 ori mai mic decat in anul 2013, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. In anul 2014 Smart SA a proiectat pentru anul 2015 un buget in care a prevazut venituri totale de 97.772 lei, un profit de 0 Lei, fara alte cheltuieli cu personalul, potrivit bugetului aprobat prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 819/868/2015.
In contextul descris, nu ai adus niciun beneficiu societatii de la angajare pana in prezent (niciun contract, nicio afacere), dimpotriva in calitate de director general adjunct ai incasat in mod nejustificat salarii mai mari decat un secretar de stat, ai incasat remuneratii pe masura in calitate de membru al Consiliului de Administratie, ai inlocuit mai multi angajati ai societatii cu indivizi care au detinut carnet PDL, ai contractat un imprumut bancar in valoare de 5.000.000 lei pentru a achita inclusiv veniturile tale si ale noilor angajati, ai majorat datoriile societatii de la 25.685.452 lei in anul 2013 la 45.532.746 lei in anul 2014 si ai adus societatea in stare de colaps. A se vedea si bugetul anexat.
Cei peste 1000 de angajati ai Smart SA disperati ca societatea va intra in insolventa si isi vor pierde locurile de munca nu au dreptul la demnitate prin siguranta locurilor de munca „stimabile”Adrian Corbu? Nu pentru a dezvolta afacerile societatii si pentru a-i proteja pe angajati ai fost incadrat in functiile pe care le detii (constatam ca esti „atotputernic”: si director general adjunct si membru al CA)? Care este reputatia ta profesionala? Aceea de „gropar” al societatii de stat Smart SA? (…)” CONTINUARE
ARHIVĂ: DREPT LA REPLICĂ: Cum se apără Adrian Corbu, Director General Adjunct al societăţii SMART S.A.?
Mortăciunile din conducerea SMART simt ca se apropie ștreangul.
ApreciazăApreciază
30 decembrie 2015 la 08:22
Percheziţii DNA la Transelectrica şi la firma Smart
BURSA 19.11.2015
Procurorii DNA fac 16 percheziţii, joi, în Bucureşti şi Craiova, la Transelectrica şi la societatea Smart, filială a companiei care asigură mentenanţa reţelei electrice de transport, fiind vizate fapte de corupţie, ne-au confirmat surse judiciare.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează fapte de corupție și infracțiuni asimilate acestora, care ar fi fost comise în perioada 2011 – 2015, se arată într-un comunicat de presă al DNA.
În această cauză, anchetatorii fac 16 percheziţii în Bucureşti şi Craiova, dintre care patru la sediile unor sucursale ale unor societăți cu capital de stat și la un sediu central, iar restul la sediile unor firme şi la locuinţele mai multor persoane, a precizat DNA.
Surse judiciare au declarat că au loc percheziţii la Transelectrica, la sediul central din Bucureşti şi filiala din Craiova, precum şi la sediul central şi sucursala din Craiova a societăţii Smart, filială a companiei care asigură mentenanţa reţelei electrice de transport.
Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informații.
În vară, ziarul Bursa a anunţat că procurorii anticorupţie s-au apucat să cerceteze sesizările primite privind mai multe nereguli care au avut loc la Transelectrica, ne-au spus surse apropiate situaţiei. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început, de ceva vreme, să solicite date despre contractele unde Curtea de Conturi a găsit cheltuieli nejustificate în perioada 2011-2012, susţin sursele noastre.
Ziarul BURSA a relatat în exclusivitate, în noiembrie 2013, că inspectorii Curţii de Conturi au descoperit la Transelectrica SA cheltuieli nejustificate de aproape 20 milioane de lei, după ce au cercetat activitatea transportatorului naţional de electricitate în perioada 2011 – 2012. În perioada controlată de Curtea de Conturi, societatea a fost condusă de Stelian Gal, Horia Hăhăianu, Octavian Lohan (director general interimar), Marius Mateescu (director general interimar) şi Andrei Benghea Mălăieş (raportul cuprinde doar primele două luni ale mandatului domniei sale, care şi-a început activitatea în 24 octombrie 2012).
Transelectrica a mai fost, atunci, acuzată că a efectuat plăţi nedatorate de 3.541.000 lei, reprezentând taxă pentru servicii prestate în clădirea închiriată din Bucureşti, majorată în alte condiţii decât cele stabilite în contract. Alte plăţi nedatorate au fost făcute de Transelectrica pentru servicii de defrişare, lucrări de vopsitorie la stâlpi şi defrişare manuală a suprafeţelor.
În opinia Curţii de Conturi, compania nu a recuperat cheltuieli de 29.941.000 lei, efectuate în contul unor agenţi economici care au realizat dezechilibre în Sistemul Energetic Naţional, datorită schimburilor internaţionale neplanificate de energie, nu a urmărit recuperarea unor creanţe şi nu a constituit garanţii financiare în cazul unor societăţi care au derulat operaţiuni pe piaţa de energie şi de la care creanţele nerecuperate însumează 80.145.000 lei, iar societăţile în cauză se află în procedură de insolvenţă.
Despre SMART SA – filială a Transelectrica, Curtea a spus că a realizat plăţi nedatorate, în sumă totală de 949.000 lei, pentru lucrări de intervenţii la liniile electrice aeriene (LEA), prin acceptarea în mod nelegal la plată a decontării cheltuielilor indirecte (30%) şi a cotei de profit (5%) pentru materiale în valoare totală de 2.601 mii lei, puse la dispoziţia executantului lucrării, se mai arată în raportul Curţii de Conturi pe 2012. Compania a efectuat plăţi nedatorate de 428.000 lei pentru lucrări de vopsitorie stâlpi (curăţare cu peria de sârmă şi raşchetarea straturilor vechi de vopsea exfoliată sau rugină, ştergerea de praf şi degresarea, vopsirea (un strat) cu pensula pe o suprafaţă de 12.870 mp, pentru care nu au fost eliberate autorizaţii de lucru, linia fiind sub tensiune), dar şi pentru achiziţia de bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate faţă de preţul pieţei.
http://www.bursa.ro/alert-perchezitii-dna-la-transelectrica-si-la-firma-smart-283704&s=strategia_nationala_anticoruptie&articol=283704.html
ApreciazăApreciat de 1 persoană
19 noiembrie 2015 la 13:37