FALSTAFF: „Fata fostului fierar Fanică face fasole facăluită fără foc fiindcă focul face fum!”
INSIDER: „Dacă e Falstaff şi dacă se joacă în România, pentru un succes garantat afişul trebuie neapărat să fie cu fasole, nu conteză că arată ca o reclamă de supermarket care vinde conserve la promoţie. Dacă începe cu „F” de la Fasole, înseamnă că mergem să vedem Falstaff la Operă – „Fata fostului fierar Fanică face fasole făcăluită fără foc fiindcă focul face fum!”. …Oare cum o suna asta în italiană pe muzica lui Verdi?!”
Premiera mondială: 1893, Teatro alla Scala din Milano. Reprezentaţii la Opera Naţională Bucureşti în stagiunea 2014-2015: 5 şi 6 martie 2015, 14 şi 15 mai 2015. Bilete: 10-150 lei.
Spectacol în limba italiană, cu titrare în limba română a avut premiera pe 19 februarie 2015 la Opera Nationala din Bucureşti în regiua lui Graham Vick, cu o montare modernă, total diferită faţă de felul în care această operă a fost prezentată până acum oriunde în lume. Astfel, Graham Vick mută subiectul operei „Falstaff” în timpurile noastre, abordând cu un umor tipic englezesc teme contemporane, precum societatea de consum şi consumerismul, virtutea, lăcomia, dar în lumea spirituală a personajelor lui Shakespeare transpusă în teatrul muzical de compozitorul Giuseppe Verdi şi libretistul Arrigo Boito. SURSA
Pingback: TEATRU MODERN: “Hamlet joacă baschet cu prietenii hipsterași, Ofelia o Lolită cam tâmpițică mestecă gumă.” | infoINSiDER.ro
Mie mi-a placut regia moderna si cu trimitere satirica la contemporan , m-am amuzat si am apreciat voci bune si joc de scena realizat in echipa, decoruri inspirate.
ApreciazăApreciază
2 martie 2015 la 20:49
Ultimul Falstaff pus in scena la ONB se pare că nu prea a plăcut publicului bucureștean. Au fost spectatori care au plecat la pauză nereușind să se adapteze la noua abordare. Regia si scenografia și mie mi s-a părut o modernizare fără noimă! Baritonul Ștefan Ignat, cu tot respectul, nu prea mai are glas! Celelalte personaje, îsi joacă fiecare partitura, fără să existe un real dialog. Pe scurt, spectacolul nu s-a legat, nu există emulație, orchestra cântă bine, dar singură. Spectacolul deși cu multă culoare și mișcare scenică nu a fost un tot și nu a convins. Publicul român este destul de avizat, cunoscător și mai inteligent decât cred unii. Dacă spectacolul nu trece scena, publicul pleacă.
ApreciazăApreciază
2 martie 2015 la 07:58