PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

DADAISM: Misterele Bucureştiului, desenate în vers alb pe strada Franceză!


photo 1 (3)„Bonjour / Bonjour. Bine-aţi pășit pe / MACADAM / Macadam cubic scoţian / Pe o stradă franceză / Din Centrul Vechi / BUCUREȘTEAN. Oficial prima stradă pavată și canalizată atestată. Mergi sigur și hotărat pe strada medievală poate cea mai veche din Capitală.

photo 2 (3) photo 2 (2) photo 1 (2)O stradă misterioasă de mituri chinuită de terase iubită cu denumirea mereu diferită de la Uliţa Domnească la Uliţa Işlicarilor la Carol. Şi Iuliu Maniu strada din faţa dvs. a avut de tras până la Uliţa Franţuzească de la un consul francez, numele de botez. Un nume deseori defăimat pe care cu greu l-a păstrat, cu faimă de stradă bântuită şi totuşi deloc ocolită de turişti.

photo 4 (2) photo 5 photo 3 (3) photo 4 download photo 2Călători și bicicliști sau pietoni aici găsești, Palatul Poştelor acum numit Muzeul Istoriilor, Biserica Sfântul Dumitru și o semințărie cu aspect de farmacie. Dacă te lași condus de povești și la nr. 13 nimerești, afli de patronul Stavrache care chinuia fiecare copil în parte. Sau de spitalul care vindea organe în incinta institutului de recuperare. Sunt mituri şi legende, cine le mai crede? Strada e o învingătoare urmașa unui incendiu mare. Așa că bucură-te de plimbare. Policolor din 1965.” DETALII

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s