PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MENIUL ZILEI: File din Reţetele lui Bonetă şi Făcăleţ: „Transelectrica cu fasole şi Lohan alterat”


Ciorba TELINSIDER: „Deciziile ciudate din ultima perioadă arată limpede că cei din conducerea Transelectrica se scaldă într-o ciorbă tulbure, cu ingrediente alterate. De exemplu, şedinţa AGA de luna trecută ar fi trebuit să pună capăt unei perioade nefaste din istoria companiei prin dizolvarea Consiliului de Supraveghere (CS), transformat în „Clubul Cocoşaţilor”. Acest lucru nu s-a întâmplat şi, practic, totul a rămas neschimbat, singurul lucru bun fiind respingerea candidaţilor Remus Vulpescu şi Dragoş Andrei de a intra lupi la stână.

Bucatarul fara TeuÎn contrapartida, CS-ul condus de Toni Teau zis „Făcăleţ”, aflat în gaşca lui Bucătaru zis „Bonetă”, au executat mişcarea „ţi-o-mping-ţi-o-ndes” şi la următoarea şedinţă a CS au adus în directorat două nume din interiorul companiei – Lohan şi Vişan. Un Lohan care în urmă cu două luni şi-a sărbătorit ieşirea la pensie, dar care în acelaşi timp bate palma cu Bucătaru şi rămâne consilier, probabil din motive temeinice. Înţelegerea sa cu Bucătaru coincide cu o serie de „maţe încurcate” prin companie legate de emiterea unor ATR-uri şi diverse decizii suspecte, în urma cărora unii oameni cu experienţă sunt eliminaţi de pe teren. Acest Lohan nu este deloc străin nici de cele întâmplate cu Boangiu (fost membru în directorat) si cu Vâlciu (şeful structurii de securitate a Transelectrica) pe care i-a susţinut la momentele respective în proiectele lor care duhneau a evaziune fiscală, fiind la conducerea companiei în acea perioadă.

Boneta si FacaletulDincolo de toate acestea, lipsa de verticalitate, aplaudată doar de cei de teapa lui Bucătaru şi Teau, a făcut posibilă această mişcare care îl aşează pe Lohan în rândul feţelor palide de la vârful companiei. Faptul că a acceptat să lucreze cu astfel de oameni din „gaşca lui Bonetă” scoate în evidenţă caracterul său de tip „dalmaţian” şi lipsa de recunoştinţă faţă de Transelectrica, o companie de care părea foarte ataşat la un moment dat. Dar cum se spune „banul este ochiul dracului”, iar oamenii ajunşi la capăt de drum, precum Lohan, ar face orice compromis pentru a mai câştiga un ban în plus. Şi uite aşa, „mene-şmenurile” lui „Bonetă şi Făcăleţ” prelungesc agonia Transelectrica care se zbate în ustensilele lor de bucătărie.

Reciclare copyDupă felul cum decurg lucrurile, pe fondul pasivităţii Secretariatului General al Guvernului PSD, cel mai probabil urmează o rocadă pe tabla de şah între Ştefan Bucătaru şi Toni Teau, doar aşa ca să ne prefacem că muncim în interesul statului. Un fel de acelaşi bucătar, dar cu altă pălărie! Astfel, când lucrurile încep să se împută, ascundem rahatul sub preş şi trecem la „reciclarea cadrelor” – Cabinetul 2 devine Cabinetul 1 – cu oameni din aceeaşi gaşcă penală impusă de fostul ministru Daniel Chiţoiu, urmărit, alături de soţia sa, pentru abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional. …Poftă bună!”

ARHIVĂ: TRANSELECTRICA DIN OZ: Ştim cine este omul de paie, cel de tinichea şi leul. Dar cine este Vrăjitorul?

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s