PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

STAR TREK: „Staţia spaţială Craiova” a fost construită. Oltenia eterna Terra Nova!


photo 5INSIDER: „Chiar dacă plouă cu găleata la Craiova, chiar dacă la noapte este Învierea şi pregătirile sunt în toi, destui olteni trecură pragul expoziţiei spaţiale la deschiderea de astăzi. De vreo săptămână, curiozitatea le-a tot fost încercată, timp în care „staţia spaţială Craiova” a fost construită. Oltenia eterna Terra Nova!”

 photo 2 Expozitia spatiala Craiova1photo 3photo 1 photo 2 photo 4Expoziția Spațială Europeană a ajuns în Romania, cu aterizare în Piața Mihai Viteazul din Craiova. În perioada 19-27 aprilie, Bănia va fi a 19-a gazdă a caravanei în turneul său european, după ce a oprit  în Madrid, Roma, Bruxelles, Viena sau Londra. Program: 09:00-19:00 în zilele lucrătoare și de la 10:00-22:00 în weekend. Intrarea este liberă.

photo 2 photo 5 photo 3photo 5 photo 3 photo 2În cadrul expoziției sunt ilustrate, într-un mod interactiv, beneficiile pe care spaţiul și programele spațiale ale Uniunii Europene le au pentru Pământ, inclusiv prin prezentări despre programele europene Galileo, EGNOS și Copernicus. Mai mult, cu ajutorul telescopului amplasat în spațiul expoziției vor putea fi observați pe cer sateliții europeni, iar vizitatorii au la dispoziție “OmniGlobe”, o hologramă a atmosferei Pământului. Expozitia va pleca catre: Sofia, Bulgaria – 16 / 25 Mai 2014, Praga, Cehia – 7 / 15 Iunie 2014, Liubliana, Slovenia – 6 / 14 Septembrie 2014. DETALII

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s