PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

COPY/PASTE: „Bibelourile au fost cândva lucrări artistice respectate, executate cu măiestrie şi migală”


WP_20131121_021 WP_20131121_015WP_20131121_012INSIDER: „Am ajuns pe str. Nicolae Ionescu din Bucureşti, iar la nr. 11 am găsit bibeloul de la bunica, dar supradimensionat. Parcă intrasem în vitrina din sufragerie, printre mileuri şi „cioburi”, unde în copilărie nu aveam voie să ajung. Am cautat cu emoţie balerina, pescarul, beţivii… În final, am descoperit că este curtea galeriei de artă contemporană Art Yourself.”

Bibelou„Bibelourile au fost cândva lucrări artistice respectate, executate cu măiestrie şi migală. În timp, prin reproducerea lor industrială şi prin alegerea unor subiecte ce au devenit facile, acestea şi-au pierdut valoarea artistică. Am ales să supradimensionez, pentru SPAM, un bibelou recognoscibil, o contesă, şi să-l integrez în spaţiul public. Amprenta pesonală, pe copia acestui bibelou, este reprezentată de cuţitul pe care contesa îl are-n spate. O lovitură de graţie dată artei decăzute şi kitschului în general.” (Ileana Oancea)

Lansat în toamna lui 2012, programul de artă contemporană SPAM îşi propune amplasarea pe toată durata anului 2013, a cinci lucrări de artă contemporană temporară cu tema Copy/Paste, pe soclul original, acum gol, al statuii doctorului Constantin Istrati, de Oscar Späthe, din Parcul Carol. DETALII

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s