PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PROIECT 1990: Ce surpriză ne pregăteşte Ninel?


NINELDar cine nu a văzut pe mult prea traficatul bulevard Magheru din București minunata și colorata Arcă a lui Noe? Sau Divanul-pisică din Parcul IOR, sau Maternitatea din bronz de pe strada Arthur Verona tot din București? De fiecare dată când Virgil Scripcariu invadează spațiul public, nu-l simți. Lucrările sale populează perfect spațiul: proporții perfecte, amplasamente perfecte, cromatică perfectă, materiale perfecte. Parcă au fost acolo dintotdeaua.

PrintPentru Proiect 1990 Virgil Scripcariu a creat Ninel, o lucrare-satiră ce ilustrează un binecunoscut fenomen social postcomunist. Vă invităm marți 15 septembrie 2013 la ora 19, în Piața Presei Libere din București, la vernisaj. Virgil Scripcariu (n. 1974), a terminat Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti la clasa profesorului Vasile Gorduz. O selecție a expozițiilor sale: Romanian Design Week, București (2013), Centrul Cultural Palatele Brâncovenești (2012), Expoziția Internațională de Design, Holon, Israel (2012), Atelier 030202, București (2012), Muzeul Național de Artă Contemporană (2010). Trăiește și lucrează în satul Piscu din Județul Ilfov.

Proiect 1990 însumează o serie de evenimente ce au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei din București, rămas liber încă din 1990. Iniţiatorul  Proiect 1990 este Ioana Ciocan, asist. univ. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti. Ninel este cea de-a optsprezecea lucrare expusă în Piața Presei Libere, de la demararea Proiect 1990 din ianuarie 2010.

ARHIVĂ: COLŢUL ARTISTULUI: O clipă de nemurire pe soclul lui Lenin. Cum să-ţi faci singur statuie?

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s