FOTOREPORTAJ: Festivalul Turcesc la Bucureşti. „Ismail eram, cu polonicu’ în cap dădeam!”
Între 17 şi 19 mai, în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), pentru toţi iubitorii de bucătărie, artă şi cultura orientală, se desfăşoară Festivalul Turcesc, eveniment organizat de Fundaţia Tuna şi susţinut de Primăria Generală a Capitalei.
Pe parcusul celor trei zile, Festivalul Turcesc va avea loc între orele 10:00 şi 20:00 şi va aduce în centrul atenţiei atât meşteşu- gurile, dansurile şi cântecele Anatoliei, cât şi renumita bucătărie turcească. Cultura gastro- nomică turcească va fi ilustrată printr-o expoziţie culinară care cuprinde peste 15 standuri cu bunătăţi de toate felurile. Amatorii de mâncăruri din „ţara de pe două continente” vor putea gusta atât produse de patiserie tradiţională (gozleme – specialitate pe bază de spanac şi brânză feta, borek– aluat umplut cu carne tocată şi presărat cu seminţe de susan, pogace – specialităţi cu smântână şi brânză feta, etc.), cât şi renumitele dulciuri specifice Turciei, cum ar fi baclavale, sarailii sau chiar cozonac turcesc (cu rahat, alune şi coajă de portocală sau lămâie). DETALII
Ce se mai inghesuiau ghiaurii la baclavale si la fesuri rosii.. 🙂
ApreciazăApreciază
18 mai 2013 la 18:38