PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MUZEUL CRUCII: Ateii sunt aşteptaţi în sala de festivităţi a Universităţii Dalles. Fără comentarii!


IMGP2846 IMGP2861În Săptămâna Patimilor, 29 aprilie – 2 mai, între orele 10:00 și 21:00, la Universitatea Populară Dalles, departamentul de Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, organizeză o expoziție intitulată „Muzeul Crucii”, pe tema morţii şi învierii Mântuitorului având scopul de a atrage atenţia asupra semnificaţiei celei mai importante sărbători religioase a creştinismului, Paştele, ce va fi comemorat anul acesta de Biserica Ortodoxă pe 5 mai.

IMGP2838 IMGP2837 IMGP2841 IMGP2839IMGP2840 IMGP2845 IMGP2844 IMGP2850Această expoziţie inedită este „muzeu viu”, întrucât scenele sunt însufleţite de studenţi îmbrăcaţi în costume de epocă, accesul la expoziţie fiind gratuit. Vizitarea muzeului este un traseu pe urmele Mântuitorului de la Casa lui Simon la Cina cea de Taină, apoi în Ghetsemani, la judecată, pe dealul Golgota, la mormânt, încheind cu Marea Trimitere.

IMGP2851 IMGP2852 IMGP2863 IMGP2858 IMGP2869 IMGP2871 IMGP2874 IMGP2875INSIDER: “Mi s-a părut interesant faptul că s-a reuşit crearea unei atmosfere biblice cu decoruri minime şi câteva afişe. Bineînţeles: semiumbra, muzica în surdină şi contactul cu vizitatorii reprezintă factori importanţi. La intrare, „Maria Magdalena” te unge cu o picatură de mir… Asta spre indignarea unei doamne care a ţinut să precizeze clar şi limpede că „drept de miruire are numai preotul”. A fost liniştită, spunându-i-se că de fapt era doar o picătură de parfum ce trezeşte simţul olfactiv. La faţa locului există un sul de papirus pe care îţi poti scrie dorinţele şi la sfârşit, pe cruce îţi poţi bate (cu un cui şi un ciocan!) un păcat al tău scris pe o bucăţică de hârtie. …O domnişoară îşi făcea cruce, se pare că îl găsise pe Dumnezeu în sala de festivităţi a Universităţii Dalles!”

One response

  1. infoInsider.ro – MUZEUL CRUCII: Ateii sunt aşteptaţi în sala de festivităţi a Universităţii Dalles, http://elenatomaxxl.blogspot.ro/

    Apreciază

    30 aprilie 2013 la 05:53

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s