PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CRONOVIZOR: Atenţie la „găurile de vierme” din Bucureşti. Cine vrea să fie martor ocular al istoriei?


IMGP2689INSIDER: „Mergeam ieri pe Calea Victoriei şi din loc în loc mă loveam de mesajul „fereastră în timp” şi un QR Code aferent. Cu greu am înţeles că este vorba despre un foarte original şi interesant proiect, un fel de întoarcere în timp ca martor ocular al istoriei! De fapt, este vorba de o arhivă video din Bucureştiul de altădată, care poate fi accesată de pe orice smartphone sau tabletă, printr-o aplicaţie gratuită de realitate augmentativă (AR)IMGP2695.

Pe scurt, când întâlneşti prima dată aceste tălpi, întâi scanezi codul QR printat pe asfalt ca să instalezi aplicaţia Junaio (browser-ul de AR prin care accesezi canalul Cronovizor).

IMGP2690IMGP2697Apoi, oriunde mai găseşti cele două tălpi desenate pe trotuar, te aşezi cu picioarele pe ele, scanezi codul prin aplicaţia Junaio şi ţi se va deschide o “fereastră în timp” în direcţia indicată de tălpi. În traducere, vei putea să vezi vechiul Bucureşti exact din unghiul şi din poziţia celui care a făcut cândva filmuleţul de epocă. Felicitări dezvoltatorilor!”. DETALII

ARHIVĂ: EXPO MATRIX: /* ART RUNS ON CODE */ „Arta este întotdeauna în altă parte”. Întrebaţi codurile QR!

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s