PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SOS: Redactorii de la „Jurnalul Naţional” riscă amenzi de 5.000 de euro dacă îşi cer public salariile restante!


Be quiet, my friend. You can't tell my secrets.MANIFEST: „Am ales această formă de protest anonim, din pricina clauzelor contractuale impuse de conducerea Intact Publishing SRL, care interzic orice formă de protest, orice divulgare a clauzelor contractuale și orice informație dată publicității, care ar putea aduce atingere intereselor societății. Sancțiunea pentru abaterea de la aceste clauze este denunțarea imediată a contractului și „amendă” de 5.000 de euro. Chiar dacă interesele noastre sunt perfect legitime, ele intră acum în conflict cu interesele societății.

Motivul protestului este neplata VOLUNTARĂ a salariilor și drepturilor de autor cuvenite pe ultimele patru luni de către societatea Intact Publishing SRL, parte a Intact Media Group, care deține Jurnalul Național. Subliniem faptul că este vorba de o acțiune VOLUNTARĂ a patronatului, întrucât în aceste patru luni au fost achitate diverse creanțe importante – e vorba de sume care ar fi acoperit plata salariilor și drepturilor de autor -, inclusiv către societăți din Intact Media Group și inclusiv creanțe ale fostei societăți care a deținut Jurnalul Național, aflată actualmente în insolvență. Suspectăm și faptul că este vorba de o acțiune premeditată, având următoarele indicii. (…)

Marius TucaÎncercările de a dialoga cu conducerea societății au eșuat. Orice inițiativă, cât de timidă, de a obține mai mult decât promisiuni fără acoperire, a fost înăbușită în fașă de Marius Tucă, care a alternat amenințările (puse în practică, în cazul unora dintre redactorii mai „înfipți”), cu alte promisiuni, tot fără acoperire și care, așa cum am mai arătat, nu au fost onorate.”. CONTINUARE

SOLIDARITATE: FRJ MediaSind solicită conducerii Jurnalului Naţional să-şi plătească angajaţii!

2 responses

  1. Anonim

    S-ar putea regrupa sub o alta „umbrela”, a unui grup de presa are sa le apartina lor, nu unui pattron!Parerea mea

    Apreciază

    12 aprilie 2013 la 06:06

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s