PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PORTAL: În staţia de metrou Politehnică: „Urmează Cretacicul Superior, cu peronul pe partea stângă!”


Politehnica in CretacicINSIDER: “Oricine păşeşte peste peronul de la “Politehnică”, de fapt, merge pe fundul unui ocean şi călătoreşte înapoi în timp cu 180 milioane de ani, până în Cretacicul superior! Inaugurată în 1983, această staţie este pavată cu plăci de marmură (extrasă din munţii Apuseni de la Roşia) pline de fosile reale, scoici şi animale marine (vaccinites si hippurites), fiind un adevărat sit paleontologic spectaculos „pour les connaisseurs” sau doar o gresie grena cu model aiurit şi dezordonat pentru ceilalţi.

IMGP2400 IMGP2385 IMGP2399IMGP2396 IMGP2401 IMGP2392Au trecut vreo 10 ani de când a fost descoperită comoara de la metrou, din staţia Politehnică. Profesori de geologie entuziaşti, înlăcrimaţi de fericire, s-au plimbat pe la toate televiziunile şi au încercat să sensibilizeze capii ministerul turismului, opinia publică, vreun sponsor inimos, vreun ONG, orice instituţie sau persoană minoră ori majoră care să ia iniţiativa şi să marcheze cumva minunea.

IMGP2387 IMGP2389 IMGP2394 IMGP2391După îndelungi dezbateri, mai mult sau mai puţin publice, s-a ajuns la concluzia că staţia de metrou ar putea fi transformată în muzeu, cu panouri care să explice formele ciudate din marmura de pe jos şi ecrane pe care, în loc de reclame şi ştiri despre vedete siliconate, să se difuzeze documentare despre „oceanul pietrificat” şi despre creaturile care au trăit aici, în podea, pentru ca oamenii să ştie pe ce „comoară” păşesc în fiecare zi. Din lipsă de fonduri, nu s-a întâmplat absolut nimic, nici măcar un afiş scris cu pixul şi lipit cu scotch! Dar să nu disperăm, totuşi, 30 ani în comparaţie cu 180 milioane nu înseamnă mare lucru!” DETALII

4 responses

  1. Pingback: METROUL DIN MOSCOVA: 412 km de linii, 241 stații, unele opere de artă staliniste, la o adâncime de până la 74 metri! | infoINSiDER.ro

  2. Pingback: iogen, cu accent pe i Și eu nu știam asta #5 » iogen, cu accent pe i

  3. Să nu îi vină lui Videanu vreo idee sa schimbe toată marmura… pe motiv că s-a descoperit o bacterie ce este fatală… organismului uman.

    Apreciază

    30 aprilie 2013 la 20:39

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s